用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 有無人可以分享沙田聖心的評價
go

有無人可以分享沙田聖心的評價 [複製鏈接]

有無人分享下, 學校老師如何?多吾多功課?小朋友喜歡返學嗎? 謝謝!
   0    0    0    0

回覆:cherry_ng_ 的帖子

小女返緊今年K1,每日返學好開心,功課吾多,日日回來會唱學校教D歌,成日口up up 唸經同每日在家食飯都要叫我們祈禱同唱茶點歌

回覆 kkmm22 的帖子

Thanks for your sharing.

kkmm22 發表於 15-11-11 23:43
小女返緊今年K1,每日返學好開心,功課吾多,日日回來會唱學校教D歌,成日口up up 唸經同每日在家食飯都要 ...
想借問近呢幾年既聖心算唔算係活動式(interactive)教學? 還仍是填鴨式(不斷input)教學呢? 謝謝!

回覆:calvinlinda 的帖子

呢幾年就吾知,小女都是今年9月剛入K1,但我聽聞以前話好多功課做,但返學3個月我覺得少功課,同聽女女回來說學校都好活動式教學!好開心,好中意D修女同老師

引用:Quote:kkmm22+發表於+15-11-11+23:43+小女

原帖由 calvinlinda 於 15-11-12 發表
想借問近呢幾年既聖心算唔算係活動式(interactive)教學? 還仍是填鴨式(不斷input)教學呢? 謝謝! ...
轉左校長,少左功課,校長係用生命教育,多左活動,但唔係活動教學。

引用:Quote:原帖由+calvinlinda+於+15-11-12+發

原帖由 MichaelFungm 於 15-11-13 發表
轉左校長,少左功課,校長係用生命教育,多左活動,但唔係活動教學。

...
可唔可以講多少少咩嘢生命教學,同埋多咗咩嘢活動呀?

引用:呢幾年就吾知,小女都是今年9月剛入K1,但

原帖由 kkmm22 於 15-11-12 發表
呢幾年就吾知,小女都是今年9月剛入K1,但我聽聞以前話好多功課做,但返學3個月我覺得少功課,同聽女女回來 ...
想問下小朋友在學校多吾多機會作個人分享,例如在小組輪流發言,定還是傳統的坐定定聽老師講課,謝謝!

‹ 上一主題|下一主題