用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 其實咁多學校收大B....細B真係好慘
樓主: maggie_fan
go

其實咁多學校收大B....細B真係好慘 [複製鏈接]

回覆:其實咁多學校收大B....細B真係好慘

大家唔好放棄。我有兩個小朋友,一個大B,一個細B。當然佢地能力上真係有好大分别。之前大嗰個in K1, 間間都有offer. 到而家細嗰個以為打定輸數,但至現時已有兩個offer. 努力阿!

回覆:maggie_fan 的帖子

好同意,7月b真係好惨

....

回覆:momo_cheung 的帖子

總有幼稚園收細b的,果些名校唔收唔報也罷,小朋友將來唔係幼稚園就決定一切的,做唔到指令又如何?作為父母,我們不用看得失太重,不如多點抽時間陪仔女玩吧

引用:總有幼稚園收細b的,果些名校唔收唔報也罷

原帖由 skytobb 於 15-11-14 發表
總有幼稚園收細b的,果些名校唔收唔報也罷,小朋友將來唔係幼稚園就決定一切的,做唔到指令又如何?作為父母 ...
係呀,我囝囝啲問題其實都識晒,但奈何次次面試都失準,但唔代表我囝囝蠢,名校唔收,但我對佢有信心

引用:回覆+maggie_fan+的帖子 大囡係12月細B,+

原帖由 piggymonkey 於 15-11-10 發表
回覆 maggie_fan 的帖子

大囡係12月細B, 之後生細囡D 真係plan出世時間先生, 細囡6月都俾人叫細
其實12月反而仲好,疊埋心水做下年超大b。6月反而係有少少兩頭唔到岸。

回覆:maggie_fan 的帖子

N班就真係好多無得in, k1就有啲學校已經列名收咩月份嘅小朋友,我女12月細B,so far我報左嗰啲都有得in,都係集中11月interview ,金巴侖就要等通知幾時in 。

中b最慘呀嘛?!所以我舊年in pn報左好多間,點知有offer的都有八成(有d係後補上),仲有龍校offer,細b彈性大,放心啦!

引用:+本帖最後由+maggie_fan+於+15-11-10+15:02

原帖由 maggie_fan 於 15-11-10 發表
但我個b係12細B,都有tt同聖三一in

不過我個仔唔生性,tt仲話俾多次機會佢in……

回覆 大豬既老婆 的帖子

中B 真係咁慘??
唔target 名幼, 應該問題不大卦

認同中B最慘!!!

引用:回覆+大豬既老婆+的帖子 中B+真係咁慘??唔

原帖由 piggymonkey 於 15-11-16 發表
回覆 大豬既老婆 的帖子

中B 真係咁慘??
咁又唔可以話慘,我意思都係如果要名幼或者一條龍多人爭個d呢,就sid底少少。

我覺得9月最慘,細b得來,有些學校又唔卑做超大b

引用:我認為8、9月B兩頭唔到岸最慘 +

原帖由 curryrice 於 15-11-13 發表
我認為8、9月B兩頭唔到岸最慘
絕對係

現實喺咁都冇法。

大細B分別只在KG, 上到中學無分別.
辛苦家長...N class 感覺for大B only// 能力比同齡高少少的BB

C6 8月B.....讀書勁過我1月B
所以我們的6月bb no offer now, 我們平常心,佢現階段不需study OXXXXD, DWX.....only play....interview 責任由父母頂吧!
‹ 上一主題|下一主題