用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大家開心d,分享下in時的搞笑野
go

大家開心d,分享下in時的搞笑野

Interview日子仲未完,大家放鬆d,開心下啦。有冇d搞笑野分享下?

去SC interview,老師叫囝囝去後面個三層架攞支牙刷返黎比老師,平時我囝十分聽話,但佢攞完牙刷都吾肯返黎,要老師行出去帶佢番黎

In完後我問佢做吾返黎,佢話要揾埋隻杯,但係無...

BBQporkpork    發表於 15-11-10 10:32

回覆:大家開心d,分享下in時的搞笑野

我小朋友係大b,in KV,被問眼耳係邊。佢識答唔肯答,問其他又答。我事後問佢點解唔答,佢話老師自己已經指住自己眼同耳... 老師都知道係邊啦...😑

Charlotte_mom    發表於 15-11-14 14:17
hippogod  轉數好快  發表於 15-11-11 10:20
Galaxy88    發表於 15-11-11 07:46
mrs.frog    發表於 15-11-10 23:48
02413124    發表於 15-11-10 11:46

引用:去SC+interview,老師叫囝囝去後面個三層架

原帖由 cosme 於 15-11-10 發表
去SC interview,老師叫囝囝去後面個三層架攞支牙刷返黎比老師,平時我囝十分聽話,但佢攞完牙刷都吾肯返黎 ...
好可愛

我女平時都算醒目女,上星期六去又一村面試,老師問隔離個姐姐:BB肚餓點算?姐姐答:飲奶!跟住問我女:BB飲完奶污糟咗咁點呀?我女答:刷牙? 老師重複再問,佢依然答刷牙!老師唯有改問刷牙要用咩?佢話漱口,老師依舊重複再問,佢依然答漱口 俾佢激死咗

又一村:
老師拎左個公仔, 問我個仔眼係邊, 咀係邊....佢指到晒....之後仲懶叻咁....一路指一路講, 呢個係褲, 呢個係襪,呢個係鞋................. !!!!!!!!!!!!

mababyba    發表於 15-11-10 11:03

回覆:tungtung12 的帖子

In SC 在房內等interview 時 房內只得兩組考生
聽到老師嗌我個名,我自然起身走出去啦
見到老師面有難色
隔離個組男孩子先慢慢行出哩
原來我同個男孩同名
𤓓爆

Galaxy88    發表於 15-11-11 08:06
BBQporkpork    發表於 15-11-10 13:13
天悅    發表於 15-11-10 11:25

回覆:sala222 的帖子

超細B In K,老師拿張圖出來,上面有個蛋糕,有個小朋友係做'吹'緊既動作,老師問我仔,蛋糕上面應該插住咩野,我仔應該係知道吹咩,但距唔識'蠟燭'呢個詞,所以無答,老師提醒距,'蠟咩野呀',我仔好大聲答,蠟筆!笑到我同老師肚痛!

Galaxy88    發表於 15-11-11 08:10

引用:In+SC+在房內等interview+時+房內只得兩組

原帖由 clmkwan529 於 15-11-10 發表
In SC 在房內等interview 時 房內只得兩組考生
聽到老師嗌我個名,我自然起身走出去啦
見到老師面有難色

老師送禮物比阿女,阿女:多謝姨姨

係公司睇都笑咗出聲😂😂

In SC,入到一對一到,要再等,好明顯有D緊張,我就拎左本書,ORT既On the sand 同佢地睇,佢地見到人唔著衫就好開心好大聲話有人唔著衫,書中的人曬太陽又大聲問個個人係未死左,跟住又問點解有毛毛係心口 =_= 隔離媽媽都係到笑

mrs.frog    發表於 15-11-10 23:48

我仔仔去KV面試在最後一part個校長比糖佢食,攞左之後佢即時開黎食都算啦,佢仲將張糖紙比返校長掉!都唔知好嬲定好笑

mrs.frog    發表於 15-11-10 23:50

Anyway, 呢個post好有意思👍
大家都放鬆d啦!

面試前有唱歌跳舞環節,玩到唔捨得返埋位要衝出去捉佢番黎

SC最尾嗰part net 老師要佢去個架攞一隻「animal」, 我個囡企左喺度發呆, 於是我望下個層架(起碼有4層)都搵唔到animal, 跟住個老師好疑惑咁問我, no animal there? 我話無啊! 原來等緊面試既小朋友拎晒d animal 去玩! 老師慌失失咁講sorry 同埋好忙咁執返d 動物擺落個架入面

currymama    發表於 15-11-10 23:11

引用:係公司睇都笑咗出聲😂😂 +

原帖由 sala222 於 15-11-10 發表
係公司睇都笑咗出聲😂😂
我都係!多謝各位的分享!😂

老師問我個姪仔,鼻係用黎做乜?我姪仔答:用黎 "撩" 😂😂😂😂

Galaxy88    發表於 15-11-11 08:08
mrs.frog    發表於 15-11-10 23:51

😂😂撩鼻👍👍

大家都好搞笑