用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到啟思附幼OFFER
樓主: rieiki1212
go

收到啟思附幼OFFER [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+mababie+於+15-11-09+發表我

原帖由 emily_pat 於 15-11-09 發表
我同你同一個time slot 呀,請問你係咪上午收到信呀?
No.. I received in afternoon today .. Because the postman comes around 2-3 pm everyday

引用:Quote:原帖由+emily_pat+於+15-11-09+發表

原帖由 mababie 於 15-11-09 發表
No.. I received in afternoon today .. Because the postman comes around 2-3 pm everyday
希望有奇跡出現

引用:Quote:原帖由+mababie+於+15-11-09+發表No.

原帖由 emily_pat 於 15-11-09 發表
希望有奇跡出現
不要灰心!可能明天會收到!

引用:Quote:原帖由+emily_pat+於+15-11-09+發表

原帖由 mababie 於 15-11-09 發表
不要灰心!可能明天會收到!
Yes!希望在明天!多謝你!

回覆 rieiki1212 的帖子

congratulations! my son will have interview on 21 nov sat. grateful if u can share the interview tips with us. thx.

引用:11月7日朝早見,今日己收到信,+快到難以致信

原帖由 rieiki1212 於 15-11-09 發表
11月7日朝早見,今日己收到信, 快到難以致信/
咁快手!恭喜!

回覆 chinghingnamnam 的帖子

其實都無咩特別, 入去房玩下玩具,之後帶到第二間房面試. 都係問小朋友叫咩名,邊個帶佢嚟.問係咩形狀,咩顏色,之後入形狀. 然後要砌PUZZLE( 一份兩塊,一份三塊). 然後就同家長傾計,問下點認識同埋點解揀佢哋, 無上午會唔會考慮下午.

回覆:收到啟思附幼OFFER

想請問一下,網上有提到啓思附幼課程太淺 (可能係Happy School關係啩!),將來好難考返出面的小學,真的嗎?

jwyc 發表於 15-11-10 13:17
想請問一下,網上有提到啓思附幼課程太淺 (可能係Happy School關係啩!),將來好難考返出面的小學,真的嗎 ...

我都想知呀...因為我FD 小朋友讀緊話呢間好好,,,不過我都驚升小....

我囡下午 in, 尋日都收到信,有am offer. 簡直快到嚇 c 人
很開心有offer, 因囡平日好怕羞... 我都有點意外會收佢.
但而家又有d 15 16, 因 happy school, 怕日後考 P1會難
再者,啟小學費貴,又不是100%收番所有K3生。
如果到時P1唔收,又考唔到出面好學校,都幾頭痕跡!

BTW, 有冇人知啟小同蔡繼有比較,邊間好d?

上年IN 南區唔收...今年報kt撞期,無去到..
撞期無去In,尋日miss打來问。之后比另外一個日期我仔去面試。

回覆 rieiki1212 的帖子

thx, do u know the school fee for k1?

I just called the school and asked

for 2015-2016: $4430/ mo, 11 installments

回覆 chinghingnamnam 的帖子

The webpage mentioned HKD 4430 for 11 instalments.

恭喜!呢間學校好好,老師好有愛心同耐心,好識教小朋友。我大仔讀緊,好鐘意返學😄

回覆 YauWai 的帖子

CKY 比較好同埋平0的。 我都擔心啟小學費貴, 不過唔諗咁多,最緊要個囡讀得開心又喜歡學習。

回覆:rieiki1212 的帖子

我都係target CKY 同啟小。CKY冇TSA同呈分試,所以我都諗緊

我仔都收左am offer, 7/11 in 10:45am. 老師有問我會唔會考慮下午, 我話只可以要上午班, 因為我一湊二, 女是上午班, 會比較好d~今個星期四會交錢啦....

學校環境同教學模式我地都好喜歡, 語境好, 朋友兩女都有此校畢業, 兩女有自信知識豐富呀!

cky 同啟小, 啟小貴但校園就cky 當然好d 啦, cky 中小學部同一地點, 啟思中學在TKO....而且成績比CKY 就......

回覆:收到啟思附幼OFFER

我會交$呀

我明天都會去交錢
‹ 上一主題|下一主題