用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院小學 民生是否英文教學?
go

民生是否英文教學? [複製鏈接]

請問各位用家,ms是否注重英文教學?是否除了中文其他科目都係英文教學?小學同中學系band幾?系埋英小英中?謝謝!

1    0    0    0

引用:請問各位用家,ms是否注重英文教學?是否除

原帖由 blackcarol 於 15-11-08 發表
請問各位用家,ms是否注重英文教學?是否除了中文其他科目都係英文教學?小學同中學系band幾?系埋英小英中 ...
小一中文教常識,有英數,小二除英數外加英文科學

引用:請問各位用家,ms是否注重英文教學?是否除

請問各位用家,ms是否注重英文教學?是否除了中文其他科目都係英文教學?小學同中學系band幾?系埋英小英中 ...
中學英中,好似band 1 尾至中,一定唔係頭band 1頭可揀喇沙,瑪利諾呢d

回覆:Icecream17 的帖子

至少band 1我已經好滿足 哈哈哈 唔洗最好

引用:至少band+1我已經好滿足+哈哈哈+唔洗最好 +

至少band 1我已經好滿足 哈哈哈 唔洗最好
不過提提你,如果你想揾全英學校,民小唔係,因為佢係由低年級一路加英文課堂上去,即小一中文教數/常,亦有英數堂,小二再加多科英文教science因民小係中英數都唔可以差,所以中文教學亦唔會減少

回覆:Icecream17 的帖子

了解 多謝

‹ 上一主題|下一主題