用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 又一村vs靈糧堂二選一那間好
go

又一村vs靈糧堂二選一那間好 [複製鏈接]

意見

0    0    0    0

回覆 YLSLAI 的帖子

兩間都係happy school, 有學卷, 兩間都好好
又一村校舍超級大, 活動空間足, 收生多, 即係成功機會較大
靈糧堂唔知你邊間, 但每間靈糧都有好comments, 有宗教背景, 如果你係教徒的話, 選擇就好明顯
kln llc就2017年取消學卷

maglam0610 發表於 15-11-10 11:13
回覆 YLSLAI 的帖子

兩間都係happy school, 有學卷, 兩間都好好
kln llc 2017取消學卷??????

因為我有kln llc am 同聖若望offer,而家仲諗緊邊間

小寶丁 發表於 15-12-23 14:32
kln llc 2017取消學卷??????

因為我有kln llc am 同聖若望offer,而家仲諗緊邊間

我理解係 2017/18 入讀k1的先冇學卷, 佢website果句 2017取消學卷應該係比2016入pn的家長睇
2016 k1入學的應該仍有3年學卷
詳細要問返學校

klnllc同sjc 好似係兩種唔同type的幼稚園來wor

maglam0610 發表於 15-12-23 14:48
我理解係 2017/18 入讀k1的先冇學卷, 佢website果句 2017取消學卷應該係比2016入pn的家長睇
2016 k1入學的 ...
係呀, 我都知兩間唔同TYPE, 所以先唔知點揀.

比著你會揀邊間?

回覆 maglam0610 的帖子

如果小朋友係好活躍, 好多野講.咁揀九龍靈糧堂定又一村學校好?
我覺得兩間都好好, 但又唔知點先適合小朋友.
請指點一下.

謝謝

我覺得兩間最大不同在於宗教信仰, 我見llc有兒童主日學果類課程, 就看你mind唔mind, 我自己基督徒, 就會揀llc (我仔有hkllc offer), 因為想自少比小朋友有宗教教導

回覆 maglam0610 的帖子

明白了, 多謝晒.

‹ 上一主題|下一主題