用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 香港靈糧堂
go

香港靈糧堂 [複製鏈接]

大家今日面試如何?如有offer, 會accept嘛?出年有番學券課程和師生比例會有變同多左規管?

0    0    0    0

回覆:香港靈糧堂

我地今日都有面試呀,過程好開心!好多大B,我仔係細B,反應無大B咁快,但佢都好專心,好鐘意聽老師彈結他唱歌仔,去到小組六個一組有五個都大B,我個仔又慢熱,但我不自覺提點咗佢 佢先去做,唔知會唔會扣分😥,自由揀玩具佢同老師都好有交流,老師好細心同耐性同佢玩,叫佢收玩具佢都做,最後見校長,聽老師講故事佢好專主聽!唉!我諗我地都無機會有offer!但好感恩有機會過一次咁愉快嘅面試!好值得!

聽說成個interview只睇最後嗰part! 曾校長+副校會每張application form睇+同時望住小朋友performance!

我今日都有in, 最尾個part 呀仔坐唔定,仲整跌埋張椅真失禮

引用:聽說成個interview只睇最後嗰part!+曾校長+

原帖由 LeungPHVV 於 15-11-08 發表
聽說成個interview只睇最後嗰part! 曾校長+副校會每張application form睇+同時望住小朋友performance!

...
咁我仔衰硬,個個坐得好整齊,佢就腳踢踢,叫佢唔好踢禁一禁佢仲踢得勁d
走時個個老師都byebye揮手,係去到校長同主任前就直行直過,嗌都嗌唔住

大家知唔知今年收幾多個?

引用:Quote:原帖由+LeungPHVV+於+15-11-08+發表

引用:Quote:原帖由+忌廉寶寶+於+15-11-08+發表咁

原帖由 為食公主 於 15-11-08 發表
X2,直行直過,唔同校長bye bye, 預左唔得。不過唔緊要,這間不是心儀
X2
見校長時完全坐唔定😰

去完超唔鍾意,group in老師預告小朋友講謝謝,咁考咩呢?單對單老師勁hea又無愛心,我仔同佢講野都唔應人。我果group無人同校長byebye,都無交流過小朋友點會無端端bye,係bye都應該係bye老師囉,擦鞋show only

佢收好多细 b 架, 我小朋友班有三份一系十月或以後, 一共收 240 左右, 但 N 班 guaranteed 上大約有 140, 當中吾知有幾多轉校, 所以收 100+ 左右啦

引用:去完超唔鍾意,group+in老師預告小朋友講謝

原帖由 derrian 於 15-11-09 發表
去完超唔鍾意,group in老師預告小朋友講謝謝,咁考咩呢?單對單老師勁hea又無愛心,我仔同佢講野都唔應人 ...
哈哈,"都無交流過小朋友點會無端端bye,係bye都應該係bye老師囉"👉👉又有point wor👍👍

引用:佢收好多细+b+架,+我小朋友班有三份一系十

原帖由 mimibama 於 15-11-09 發表
佢收好多细 b 架, 我小朋友班有三份一系十月或以後, 一共收 240 左右, 但 N 班 guaranteed 上大約有 140,  ...
你小朋友係上午定下午班?

上午

引用:上午

原帖由 mimibama 於 15-11-10 發表
上午
Wow, 上午都細B多... 咁細B揀下午咪好大機會?

我都in咗呢間!好鍾意呢間!我見唔到個校長!得主任係度!

不過唔明點解突然轉有學卷!係好定無咁好呢?

引用:我都in咗呢間!好鍾意呢間!我見唔到個校長

原帖由 Charlotte1224 於 15-11-10 發表
我都in咗呢間!好鍾意呢間!我見唔到個校長!得主任係度!
校長喺最後一part坐喺到observe小朋友

回覆:LeungPHVV 的帖子

得個副校!見唔到傳聞中的曾校長

引用:得個副校!見唔到傳聞中的曾校長 +

原帖由 Charlotte1224 於 15-11-11 發表
得個副校!見唔到傳聞中的曾校長
有曾校長同副校長一齊observe!

一共三个过程,最后一个部分由两位校长观察小朋友表现,一位老师在前面唱歌做动作,看小朋友的反应和乐感。最后分别与校长bye。
‹ 上一主題|下一主題