用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 港島區幼兒playgroup推介
go

港島區幼兒playgroup推介 [複製鏈接]

我小朋友3歲幾了。佢手眼協調吾係咁好,跳得吾係幾穩,專注力及接收指令方面很差,好難教……
想問問有無playgroup或者什麼堂上,可以推介一下幫下佢,改善一下。

急問,謝謝你們。
   0    0    0    0

回覆:HollyK 的帖子

我都想知道啊,我阿女比較靜,想揾d運動多點的playgroup比佢玩下, 可否pm我啊?”

引用:我小朋友3歲幾了。佢手眼協調吾係咁好,跳

原帖由 HollyK 於 15-11-07 發表
我小朋友3歲幾了。佢手眼協調吾係咁好,跳得吾係幾穩,專注力及接收指令方面很差,好難教……
想問問有無pl ...
I want to know too ... Any suggestion?

手眼協調唔好,可平時同佢玩下'筆'豆豆,串珠等玩意。亦可訓練專注力。聽指令,最好同佢有眼神接觸,同埋盡量收埋會分散佢注意力嘅野,再同佢玩下聽指令遊戲

回覆:ling00317 的帖子

Playgroup此終唔係日日返,建議家長可參加playgroup時從中學習平時點train佢。你想揾邊區playgroup?

👂人講mustard seed教discipline 幾好 可以研究下

回覆:港島區幼兒playgroup推介

Facebook媽媽group上面最多人推薦有:

- Spring (art playgroup)
- MusicRings (english music playgroup)
- MILK (general playgroup)

我上過Spring同MusicRings. Spring的環境好靚,MusicRings就個老師(Daniel Milrad)岀名教得好。

‹ 上一主題|下一主題