用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Cat面試經驗極差,大家有同感嗎?
樓主: frankie_frankie
go

St Cat面試經驗極差,大家有同感嗎?   [複製鏈接]

引用:In左五間,有名幼,但老師最差係這間,完全冇

我小朋友考 Lego 個miss真係feel唔到有愛心,都唔似老師,不過單獨問問題果個老師又好nice

引用:Quote:原帖由+tweetyho+於+15-11-07+發表咪

原帖由 心急媽媽xxx 於 15-11-07 發表
我覺得根本就係贏人頭,如果看返比例,可能入普通一般小學比例比村校仲多呢

...
Yes. 非常同意,計一計比例大廠入名小不是特別多。但大多人申請,老師耐性態度現晒形!
我有in St Cat, 房好嘈有其他人喊,我仔係答得不大聲,老師巳勁機械式又表現不耐煩,眼望房內大喊小朋友都冇care我仔答乜。KV撞KM 所以沒去,好彩細校in, 老師正常啲!

回覆:St Cat面試經驗極差,大家有同感嗎?

多謝樓主和各JM既分享!
估唔到st cat咁差,我下年唔報名啦!
廢事入去受D所謂老師既脾氣!

樓主,唔好唔開心,仲有好多好學校和好老師,加油!

可能St CatD老師 認為candidate人數太多令佢地勁OT。。。

我有去in, 亦in左kv , km, Sn , 暫時考左呢4間,除左Sn, 3間都有答哂問題,不過St cat 同 km 老師都無咩笑容,無咩耐性亦無咩反應😑,真係問答,問完要即答,否則下條,可能因為我地係臨收工時段;kv晨咁早時段,問仔問題既老師有笑容,問我野既老師黑黑地面😅我同仔都好驚驚;Sn 老師好nice, 可惜我仔玩性格,答d唔答d, 老師不斷誘導小朋友答正確答案,個刻覺得好窩心;以前上網睇幼稚園講到St cat, kv,km神一般,sn俾人踩到地底泥, 到今時今日親身經歷,再上網做埋升小research, 神校成功比率同地底泥根本唔係相差好遠,而不成功率更高添,雖然呢4間我都無咩機會,不過我而家更迷惘.......

我仔10年考呢間都遇到個超冇耐性既老師,一唔答就問下條

回覆:frankie_frankie 的帖子

早d睇到呢個post連$40都慳返
其實我無份in,我連張form都唔知要寄返去,當日去到先知
商業唔梗要,完全無愛心我接受唔到

算啦,通常仔女讀ST Cat D家長都必會把仔女的校服相喺FB,就覺得不太喜歡這間"神"校了!因不想跟這些父母的子女做同學。。。

回覆:babeggma 的帖子

我朋友都有被叫簽名放棄,係真的!

我inSC俾你好彩少少,只遇到個黑面講野無高低音似舊木既老師

是in 英定中!我仔(oct bb)in 英,遇到個非外籍老師,my son not speaks any words 我首次見識了她的黑面,超無耐性的
幸好無叫我簽give up offer but i think my son should not have offer

JCMW 發表於 15-11-8 00:13
我有去in, 亦in左kv , km, Sn , 暫時考左呢4間,除左Sn, 3間都有答哂問題,不過St cat 同 km 老師都無咩笑 ...
我都有inKM,我果個老師又幾好,但最好既老師係好多人都唔鍾意既York,佢非常有愛心,我仔果日in太早勁扭計,佢好有耐性問佢平時係點,又不停引佢玩,真係要自己去睇下間學校先知好唔好

引用:Quote:原帖由+Jumboshrimp+於+15-11-07+發

原帖由 maggie_fan 於 15-11-07 發表
york老師真心nice wor...唔覺york衰,佢完全唔可以同york1齊講,我可以話佢衰過屋村學校。不過人地有名氣, ...
我之前也in過York感覺真的不錯!

回覆:janeman1213 的帖子

我兩年前已覺得勁差勁無愛心。當年考當日太多form,d 老師揾唔到就屈D家長話佢地無交,學校所以無收到張form.而我有make晒send out gei copy...死堅持要佢地揾,我眼利才見個仔張form sip左去第二度,D順序錯晒梗係揾唔到啦。。嗰次激到我死。。又話我遲左入。。但我遲都係因為D職員亂咁排Dform攪到揾一大餐。。。依家諗番都㷫

引用:我絕對贊同呢間係毫無愛心既“名校”,我係

原帖由 maggie_fan 於 15-11-07 發表
我絕對贊同呢間係毫無愛心既“名校”,我係尾場,個個做到無晒引,大房group in我係上1層既左手第1間房,後 ...
totally agree. rubbish admin n staff...

我兩年前已經聽過D朋友同PG 老師話呢間學校名過於實,當時我都有懷疑佢哋點解咁講⋯⋯

回覆:scydc 的帖子

同意,咁多間九龍塘名幼,in時最有愛心同耐性都係York啲老師

‹ 上一主題|下一主題