用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Cat面試經驗極差,大家有同感嗎?
go

St Cat面試經驗極差,大家有同感嗎?   [複製鏈接]

13    0    0    0

引用:本人昨日帶同兒子面試,遇到極差經驗,老師

原帖由 frankie_frankie 於 15-11-07 發表
本人昨日帶同兒子面試,遇到極差經驗,老師連問幾個問題阿仔唔肯回答,老師表示評核唔到佢,其間老師完全無 ...
係呀,我囡遇到個都冇咩耐心,可能太多人in

回覆:St Cat面試經驗極差,大家有同感嗎?

吓?第一次聽!真不明白為何這樣做。其實不給offer就得,為何要人簽give up? 真奇怪!

如果係我的話,我拒絕簽give up doc然後離開。
成件事佢可以因為做不到accesment 而reject 我,但無權要我give up.

tuliplee_hk    發表於 15-11-9 10:59

回覆:frankie_frankie 的帖子

喱度都唔止你一個有咁講過同類情況。雖然當年我地未去到要簽字give up,至少我小朋友都有問有答,只是答得唔夠快,動作唔夠快,但非常認同你話老師無耐性!我就算唔洗佢引導,都無諗過佢會明顯擺出一個無耐性的姿態!

好傷人自尊

唔收唔出offer就可以了,學校咁做有d多餘

引用:本人昨日帶同兒子面試,遇到極差經驗,老師

原帖由 frankie_frankie 於 15-11-07 發表
本人昨日帶同兒子面試,遇到極差經驗,老師連問幾個問題阿仔唔肯回答,老師表示評核唔到佢,其間老師完全無 ...
所以「名幼」未必個個適合,家長們唔好盲目跟風,或只貪求名氣,希望大家的小朋友可以搵到間合適的幼稚園

引用:好傷人自尊 +

原帖由 Crystal03wong 於 15-11-07 發表
好傷人自尊
Agree...佢哋做法真係好差喎!

不太可信,學校根本沒時間做呢D事

引用:如果係我的話,我拒絕簽give+up+doc然後離

好奇怪,甘多人in,收吾晒都reject,何必甘搞,幾無謂。

引用:不太可信,學校根本沒時間做呢D事 +

引用:好奇怪,甘多人in,收吾晒都reject,何必甘

原帖由 Jane1983 於 15-11-07 發表
好奇怪,甘多人in,收吾晒都reject,何必甘搞,幾無謂。
係囉,其實拿拿淋in完mark 底reject 仲方便過要說服個家長簽名,萬一如果遇到D惡家長同個老師嘈咪搵黎搞,呢個做法好無聊姐

其實真係有的冇乜耐性的老師,上星期我仔in KV,唔答老師問題,個老師直頭問我知唔知我仔發展有冇問題

引用:Quote:原帖由+Jane1983+於+15-11-07+發表好

Agree so hurt wor

引用:其實真係有的冇乜耐性的老師,上星期我仔in

原帖由 namyatyat 於 15-11-07 發表
其實真係有的冇乜耐性的老師,上星期我仔in KV,唔答老師問題,個老師直頭問我知唔知我仔發展有冇問題

...
好過份喎,好傷人自尊

引用:其實真係有的冇乜耐性的老師,上星期我仔in

原帖由 namyatyat 於 15-11-07 發表

...
聴完你地的分享我真係大開眼界,慶幸我到目前為止最多只遇過黑面神老師

如是真的那麼名幼也不過虛有其表
‹ 上一主題|下一主題