用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 崇真國際班vs民生書院vs培正vs培道
go

崇真國際班vs民生書院vs培正vs培道 [複製鏈接]

已經拿到崇真國際班offer,想知呢幾間大家會點樣排?因為民生仔仔面試表現都非常好,同埋我地屋企同仔仔都中意net teacher做班主任的,仔仔非常中意英文,所以首選系埋應該系崇真同民生?崇真小學系英文or中文學校咧?我知民生小學系英文的

3    0    0    0

回覆:崇真國際班vs民生書院vs培正vs培道

崇小係中英文/英普兩種既

回覆:hazetcc 的帖子

我知呀 我以後幼稚園國際部收咗了 但系想知同呢幾間點取捨

回覆:崇真國際班vs民生書院vs培正vs培道

有無用家或者有經驗人士答到我?下星期要去交留位費了~急急急

引用:有無用家或者有經驗人士答到我?下星期要去

原帖由 blackcarol 於 15-11-07 發表

...
咁快要交留位費。
崇真國際主力「英文」,另外3間應該注重「中文」, 睇你自己想小朋友學邊樣先?

引用:有無用家或者有經驗人士答到我?下星期要去

原帖由 blackcarol 於 15-11-07 發表

...
我會排PC, MS, TT.  PC 同MS 仲未in, 兩間都難入,樓主可能要交留位費先la

回覆:dragon2013 的帖子

留位費一定要交囖,但系請問點解你排TT系第三咧?我系好注重小朋友英文的,皆因普通話我可以自己教都無問題,我系普通話老師,thanks    同埋啟思好唔好咧?聽講系IB課程?甘系埋英文都幾深嚇?

回覆:hedy32 的帖子

當然我要小朋友主攻英文,但民生都系英文哦,所以民生vs崇真點算呀?

回覆:blackcarol 的帖子

民生幼稚園英文比例少d架!主力中文。同埋民小係中文學校,崇真是英文小學。不過昨日先出offer,下星期要求留位費咁趕?我都在等緊電郵喎!請問幾號要交費呀?

引用:當然我要小朋友主攻英文,但民生都系英文哦

原帖由 blackcarol 於 15-11-08 發表
當然我要小朋友主攻英文,但民生都系英文哦,所以民生vs崇真點算呀?

...
我睇埋中學banding, PC 最高,跟住MS ,then TT 高喇

其實真係幾矛盾,我經常會被學校排名吸引,但有時又諗,崇真係英小,又係我看重的都幾迷惘...不過收晒offer先再算

回覆:swarovski2011 的帖子

11-12號就要交了  系非常趕  不過我都係會交  甘請問TT的英文水平有冇st.cat同york甘犀利?

所以我先考慮民生,PC英文要外補我就唔系幾中意囖....我寧願學校課程谷d都唔想距外補

回覆:swarovski2011 的帖子

我都係,我系非常想小朋友讀英校皆因我地屋企普通話絕對唔系問題,同埋我小朋友普通話系母語崇真的英普系比較適合距

引用:11-12號就要交了++系非常趕++不過我都係會

11-12號就要交了  系非常趕  不過我都係會交  甘請問TT的英文水平有冇st.cat同york甘犀利?

...
幼稚園小朋友的水平,好多係家長培育同外補

引用:所以我先考慮民生,PC英文要外補我就唔系幾

所以我先考慮民生,PC英文要外補我就唔系幾中意囖....我寧願學校課程谷d都唔想距外補

...
民小都算不上英文小學

回覆:Babyarsene 的帖子

嚇...乜唔系咖?

除了語境,看看民生和TT教學方法你喜歡哪一種?我聽返來民生比較谷。你可以看看BK上其他人怎麼評價。

回覆:cuhkrain 的帖子

我見有人話民生系活動教學?但系TT系咩教學咧?

民生不是英文小學,至於民生和崇真係咪活動教學,我都有興趣知,未聽過用家形容

‹ 上一主題|下一主題