用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 今日收到國際班offer
樓主: blackcarol
go

今日收到國際班offer [複製鏈接]

blackcarol 發表於 15-11-9 14:48
今年可能培正最多 我果日報名排隊嚇死我
沒錯, 所以我可能唔去, 不過有d 不捨我田得咁辛苦 ke 問卷, 白田了.

引用:Quote:maggie_lai2002+發表於+15-11-9+14:4

原帖由 CherryQ 於 15-11-09 發表
無傳媒報導我呢個choice lor?

可否share link?
http://www.ttpskg.edu.hk/it-school/php/webcms/public/index.php3?menuid=2&refid=802&mode=published&nocache1447053402

好 details, thanks.

原來真係幾唔錯幼稚園. 不過直升的中學深中一殷. 但聯繫沙中都係band one, 同民生差唔多. 而且國際班出路大, 仲有成3個老師一個班 tin.

我遲d 番到屋企比用開隻蚊拍水介紹比你. 我個仔超明顯, 有用ke 星期六, 無蚊咬, 無用, 咬到.....

引用:Quote:maggie_lai2002+發表於+15-11-9+15:1

好 details, thanks.

原來真係幾唔錯幼稚園. 不過直升的中學深中一殷. 但聯繫沙中都係band one, 同民生差 ...
我囝玩一次公園比蚊親20口。。。。已經渣晒蚊水,蚊貼加蚊机:toocold   多謝你先

maggie_lai2002 發表於 15-11-9 15:31
我囝玩一次公園比蚊親20口。。。。已經渣晒蚊水,蚊貼加蚊机:toocold   多謝你先

...
咁大獲, 祟真係你first choice? 有無其他 first choice?

因為真係有 d 蚊. 其實學校內ok ke. 但出入有條多樹 ke 斜路, 真係有d 蚊 ka.

或者你坐校車. 因為好似私家車唔比送到上去ka

引用:剛打去學校了解中,+電郵仍未發完,+依兩天依

原帖由 WM58321 於 15-11-09 發表
剛打去學校了解中, 電郵仍未發完, 依兩天依然會發.
國際班 result (打去解答我問題個位, 係男人黎既)
我打去問, 聽電話個男職員話國際部am and pm都有兩班wor!
Waiting or reject 都有email 通知! 好緊張啊

引用:Quote:maggie_lai2002+發表於+15-11-9+15:3

咁大獲, 祟真係你first choice? 有無其他 first choice?

因為真係有 d 蚊. 其實學校內ok ke. 但出入有條多 ...
係ar,因為我無考民生,其它培道,宣道,禮言就算收也會放棄,因為TT語竟好好多。培正陪跑多

回覆:CherryQ 的帖子

in果個老師就無問我,之前收卷老師就話唔緊要叫我補翻...睇緣分囖

學校系正山頂超多樹多蚊好正常...我唸夏天仲多啊......

國際部英文教學呢個價錢真系好好了...本身我打定輸數如果無學校收我仔仔我就俾距讀國際學校,甘宜家崇真收我我都省翻唔少哈哈哈

回覆:今日收到國際班offer

我去書局補腦just now...我見好多band1中學都係英文教學的,甘我唸TT呢方面比培正有優勢吧,除非你好中意出去外補囖~包括LS同英華的中學全部都係英文教學

引用:國際部英文教學呢個價錢真系好好了...本身

原帖由 blackcarol 於 15-11-09 發表
國際部英文教學呢個價錢真系好好了...本身我打定輸數如果無學校收我仔仔我就俾距讀國際學校,甘宜家崇真收 ...
你住邊區架?,我住大角咀,TT都不太遠。

maggie_lai2002 發表於 15-11-9 16:11
你住邊區架?,我住大角咀,TT都不太遠。
奧運站, 坐校巴去第4站, 回第10+ 站

不如我們回程taxi pool ar

唔想小朋友坐咁耐校車. 危險

引用:Quote:maggie_lai2002+發表於+15-11-9+16:1

奧運站, 坐校巴去第4站, 回第10+ 站

不如我們回程taxi pool ar
奧運x2街坊

引用:Quote:原帖由+CherryQ+於+15-11-09+發表奧

原帖由 maggie_lai2002 於 15-11-09 發表
奧運x2街坊
請問什麼巴士到?老公本來話自己車接送,但無諗過去不到門口

blackcarol 發表於 15-11-9 16:09
我去書局補腦just now...我見好多band1中學都係英文教學的,甘我唸TT呢方面比培正有優勢吧,除非你好中意出 ...
入培正就直升, 畢竟 band one 中ke 中學. 出去補英文 for 大學別太辛苦. 英文個人確得回都會差少少.

不過有間100% band one 小, 中學等住你lor. 真係幾有優勢.

不過我個仔無讀pn, 唔會肯一個人去interview

maggie_lai2002 發表於 15-11-9 16:18
請問什麼巴士到?老公本來話自己車接送,但無諗過去不到門口
好似2E 去到. 我唔敢肯定, 但好似係唔比私家車到門口, 要行幾分鐘斜路.

我都諗住叫老公車番學, 但放學要我媽咪 OR 工人去接, 諗住比佢坐的士.

我們可以 Taxi pool

回覆:maggie_lai2002 的帖子

哈哈哈  我都係大角咀啊 真係甘岩嘎

blackcarol 發表於 15-11-9 16:07
國際部英文教學呢個價錢真系好好了...本身我打定輸數如果無學校收我仔仔我就俾距讀國際學校,甘宜家崇真收 ...
其實係ka, 我都check  過, 除左民生, 呢間一條龍, 仲要am, 真係唔錯
其他名幼稚園- 根德園, st.cat 無 guarrantee, 不過又真係唔憂ke

培正中學不是100%直升,都係直屬嘎

‹ 上一主題|下一主題