用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 YORK KINDERGARTEN的評價
樓主: MSWONG1001
go

YORK KINDERGARTEN的評價 [複製鏈接]

引用:Quote:Vickyblah+發表於+15-11-9+23:33+我

原帖由 maomaofafa 於 15-11-09 發表
記得之前有去聽過佢開俾細B家長開的talk,佢講嘢真係好直接架。話係九龍塘名校無一間係會收細B(當時係報PN ...
同埋好佩服佢每年講咁多場talk。佢其實除左york講仲會去同機構佢做校監個間新界私幼講架。諗下一年講幾多次!真心諗唔到邊個校長會做到,可能佢又咁啱鍾意分享

簽名被屏蔽

引用:我自己讀緊那間PN真係讀到一肚氣,聽完人地

原帖由 puichingforsure 於 15-11-10 發表
我自己讀緊那間PN真係讀到一肚氣,聽完人地YORK用家分享,真係覺得我小朋友果間被比下去,我已經比成$6XXX ...
邊間咁差呀?

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

引用:Quote:Vickyblah+發表於+15-11-10+10:02+邊

原帖由 puichingforsure 於 15-11-10 發表
我之前PM左你了,其實我小朋友都好喜歡反學,只是我覺得學校有D不足,所以有時又會諗下年K1轉校是否真的做 ...
係喎。我剛剛先睇到!

回覆:YORK KINDERGARTEN的評價

係我心目中從來認為york係一間歷史悠久嘅九龍塘名幼,身邊好多朋友或小朋友都係呢度出去派到好成績

回覆:Vickyblah 的帖子

我囝都是york畢業生,現已小六了,當年york亦受盡評價,d人一聽是york學生就有好多野講,但當年笑我的,今年大家一起升中,他們這幾年不斷說我比囝讀york是對的,他們現改覌了,話我沒選錯,(他們的孩子一個讀迦x,一個讀kM,—個創X,—個根XX),小兒升小時考六間私及直資學校,只有—間沒offer現在灣仔一小學就讀,亦有直屬中學back up,反覌其他朋友小孩還為升中煩,我即刻覚得york嗰幾年付出是值得呢!

York 是一所好學校。 兒子現在讀K1,返學已經有3個月。他本身英文的底子不錯,但不能不承認York在這短短的期間,再把他英文程度及興趣再度提升. 他會把英文字母的寫法,用口號形式說出來. 每天放學唱英文歌, 練英文串法,整句英文說出來·他很喜歡返學,很享受校園生活.過去3個月, York 分別舉辦了中秋節,萬聖節, 英文話劇表演(由外籍老師演出),帽子活動等等.... 短期內還有旅行預演,秋季旅行,聖誕節慶祝活動⋯⋯在那麼多學生及校舍之中辦那麼多活動,不是一件易事。可以看出學校真的很有心,好想學生讀得開心之餘,又得到知識及活潑成長.只有用家的話,才可相信。其他謬言,是不用理會的。

引用:我囝都是york畢業生,現已小六了,當年york

原帖由 patsm 於 15-11-10 發表
我囝都是york畢業生,現已小六了,當年york亦受盡評價,d人一聽是york學生就有好多野講,但當年笑我的,今 ...
聽到你這樣說又增加左我的決心和信心,謝謝

回覆:YORK KINDERGARTEN的評價

K1 一班有幾多人呀?

班房好細
坐得廿零個

BEE仔 發表於 15-11-10 10:40
York 是一所好學校。 兒子現在讀K1,返學已經有3個月。他本身英文的底子不錯,但不能不承認York在這短短的期 ...

啱啱隔離被封個POST先有人話YORK D家長專登講衰佢果間(剛上報既神校)學校..如果自己間野真係咁勁...就唔怕人講啦....仲小家到話係YORK D家長做

引用:班房好細坐得廿零個

原帖由 hippogod 於 15-11-10 發表
班房好細
坐得廿零個
咁都好D,好怕好多人一班
小朋友易病嗎?學校清潔如何?
想問下呢....佢地返K1 返3個鐘,英語係咪佔咗大部份時間架?所以小朋友英文先咁好?

我覺得york 環境會令到小朋友好開心又學到野

回覆:mekomekochiu 的帖子

我都覺,小朋友返學好開心,又見佢係學到野

Karenlai1101 發表於 15-11-10 16:36
咁都好D,好怕好多人一班
小朋友易病嗎?學校清潔如何?
想問下呢....佢地返K1 返3個鐘,英語係咪佔咗大部 ...

新插班無幾耐
易唔易病有待觀察(轉校前果間我覺得都幾多病,返兩個月學見兩次醫生)

整體校舍感覺係清潔的,只係戶外區設施睇落有D 污糟,呢種污糟唔會致病
本地班英語課堂日日有,比重其實無過半咁誇張,過半就太OVER啦

引用:+本帖最後由+hippogod+於+15-11-11+09:54+

原帖由 hippogod 於 15-11-11 發表
哈,我見好多人話英文教得好好
仲以為英文比例會較重

引用:我自己讀緊那間PN真係讀到一肚氣,聽完人地

我自己讀緊那間PN真係讀到一肚氣,聽完人地YORK用家分享,真係覺得我小朋友果間被比下去,我已經比成$6XXX ...
可pm 分享是哪所學校嗎?感激

‹ 上一主題|下一主題