用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 YORK KINDERGARTEN的評價
go

YORK KINDERGARTEN的評價 [複製鏈接]

請問有無現任家長可SHARE... EG 學術, 語境, 德育, 老師是否有愛心?
因爬文發現COMMENTS有好有壞, 例如TOO COMMERCIAL, 教英文好好, ETC

請分享, 謝謝
   9    0    0    0

回覆:YORK KINDERGARTEN的評價

老師很有愛心,小朋友英文學得好多,語境好但行政亂要接受,環境唔使講又大又靚,仔仔讀得開心,什麼commercial流言不用理會,信現在用家最好,明買明賣,現今有資源配套幼稚園間間都貴

回覆:mebb622 的帖子

Thanks for sharing

請問難入嗎?

引用:請問有無現任家長可SHARE...+EG+學術,+語境

原帖由 MSWONG1001 於 15-11-06 發表
請問有無現任家長可SHARE... EG 學術, 語境, 德育, 老師是否有愛心?
因爬文發現COMMENTS有好有壞, 例如TOO  ...
同意樓上mebb62所講,老師好好,課程、英文都得好,又有好多活動,連pe堂都好特別,pn有吹氣城堡,k2玩tennis,k3玩golf,。我覺得佢英文中文都教得深,不過考就唔淺,小朋友讀得好開心。

但係佢真係比較貴,同埋行政好亂,校車好差。

引用:Quote:原帖由+MSWONG1001+於+15-11-06+發表

原帖由 belgiumchoco 於 15-11-07 發表
同意樓上mebb62所講,老師好好,課程、英文都得好,又有好多活動,連pe堂都好特別,pn有吹氣城堡,k2玩tenn ...
考就淺

人地話佢係人都收,因為佢多分校所以收生多,細b都收嘅幼稚園我才欣賞,難唔難入好睇小朋友表現,面試遊戲隨緣啦!

我係現任用家,其實York 只有約道十號一間係PN學生番學。
收生唔算太多。

我仔現L2系校舍約道no.14,上年N1 (即K1) 系校舍金巴倫道no.49, 兩年班內都系18-24人內+2老師,國際班主要系no.51上課,PN系约道no.10,
校舍有4間, 大校舍,收生固然多,老師都好nice , 學校好多活動,功課不太難,k1每天1份,k2 1-2份,小朋友返學好開心,overall都好滿意

我仔在York 畢業,4年裏遇到的所有老師都很有愛心。課程重英數,中文淺,每天有普通話。學費雜費貴,但所有收費的透明度高,家長可自由決定。資源充足,校舍又大又新又靚。

york聽講係好commercial..但真係好有愛心同熱誠

好想問下雜費係幾多?
我見York K1學費都係五千幾,點解咁多人話貴呢?依家私幼通常都係呢D價架啦

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

引用:人地話佢係人都收,因為佢多分校所以收生多

原帖由 mebb622 於 15-11-07 發表
人地話佢係人都收,因為佢多分校所以收生多,細b都收嘅幼稚園我才欣賞,難唔難入好睇小朋友表現,面試遊戲 ...
係。好多人話佢懢收。但正常教訓唔係應該係咁嗎?有教無類

引用:我小朋友讀緊間所謂城中名校貴得來冇野俾返

原帖由 puichingforsure 於 15-11-07 發表
我小朋友讀緊間所謂城中名校貴得來冇野俾返你,個個爭住出去報Jolly Phonics, Monkey Tree, 咁又好得去邊?Y ...
請問可以講小朋友邊間嗎?唔方便可pm我

引用:其實大部分私校都commercial,+不過York成為

原帖由 puichingforsure 於 15-11-07 發表
其實大部分私校都commercial, 不過York成為中矢之的皆因有個只會說自己個仔有幾叻的某位人士

...
個校長真係唔太識講野係真。

請問係咪間間分校都咁大咁靚?
因只去過金巴倫道49同51 未去過其他

York 到底有幾天價呀?好想知,有冇用家可解答
因為我小朋友可能入去讀,想計計條數先

引用:我小朋友讀緊間所謂城中名校貴得來冇野俾返

我小朋友讀緊間所謂城中名校貴得來冇野俾返你,個個爭住出去報Jolly Phonics, Monkey Tree, 咁又好得去邊?Y ...
同意,york語境好,我唔係用家 但好多用家都話讀york可以花少d錢去報其他course, 其實學費唔算貴 同行IB名幼價錢差不多

引用:Quote:原帖由+mebb622+於+15-11-07+發表人

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題