用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 根德園面試
樓主: gouramip
go

根德園面試 [複製鏈接]

MELODY430 發表於 15-11-13 10:40
Kv 老師很有經驗,如入到KV,你會發現他們有辦法令原來你以為小朋友做唔到野,開學後竟然做到

...
Really? I hope that my boy could have a chance....

我都好想阿仔可以有幸入呢間,我同C6都覺得從interview的過程就可略知學校的管理水平,呢間雖然係名校,但interview的安排非常好,話幾點就幾點入,in的時間又唔長,比起其他D名校要等成粒鐘,真係足見經驗十足,俾到我同C6好有信心。

回覆:BoMuiB 的帖子

呢間學校真的好好,好有系統,冇論課程,甚至校車安排,仲要老師跟車,真的很放心!大女前年畢業,細女今年考K1, 細女interview表現好好,希望有幸入讀。

adrio  不易之選九龍首選  發表於 15-11-15 00:10

引用:呢間學校真的好好,好有系統,冇論課程,甚

簽名被屏蔽

引用:呢間學校真的好好,好有系統,冇論課程,甚

原帖由 poksi 於 15-11-14 發表
呢間學校真的好好,好有系統,冇論課程,甚至校車安排,仲要老師跟車,真的很放心!大女前年畢業,細女今年 ...
今年in kv ,無諗過會男女分開in。校方安排得好好,明白小朋友男女發展有分別,這樣做較為客觀和公平。收唔收都好,真係值得一讚!

回覆:puichingforsure 的帖子

係呀,如果學校校車,(不是街車)是屬於學校的車,卯

引用:係呀,如果學校校車,(不是街車)是屬於學

原帖由 poksi 於 15-11-14 發表
係呀,如果學校校車,(不是街車)是屬於學校的車,卯
如果學校提供的校車(不是街車),是屬於學校的,印曬校名,學校的司機叔叔,同老師2-3名看住小朋友,depends路線及人數

引用:Quote:原帖由+poksi+於+15-11-14+發表呢間

原帖由 Cat205 於 15-11-14 發表
今年in kv ,無諗過會男女分開in。校方安排得好好,明白小朋友男女發展有分別,這樣做較為客觀和公平。收唔 ...
無錯,雖然我個係囡,但佢分開男女其實咁做真係好好

回覆:根德園面試

咁不如分出生月份in ,不用每個月咁仔細,分1-3,4-6 etc都好呀

想問係幾時叫小朋友唱歌㗎?是高枱的老師?還是在小桌面試時?因為我的仔仔冇被要求唱歌?係咪一定冇機會㗎喇?

小兒面試內容,名字,身邊是何人,早上吃什麼,砌積木,最後老師指著蝸牛圖片是什麼,何處看到蝸牛,沒有唱歌

引用:想問係幾時叫小朋友唱歌㗎?是高枱的老師?

原帖由 Galaxy88 於 15-11-14 發表
想問係幾時叫小朋友唱歌㗎?是高枱的老師?還是在小桌面試時?因為我的仔仔冇被要求唱歌?係咪一定冇機會㗎 ...
唔駛唱歌唔代表無機會,我仔in 時無俾叫唱,一樣收,我係用家,老師好和有經驗,安排運作好是肯定,祝各位好運

回覆:eltonmi 的帖子

Thx!但我回答老的問題麻麻地,擔心是否我答得差,所以老師不再要求仔仔唱歌了。

‹ 上一主題|下一主題