用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 根德園面試
樓主: gouramip
go

根德園面試 [複製鏈接]

回覆 Evalailai 的帖子

老師無問我呀

引用:要答得好長架咩,答到咪得囉太長老師會閱讀

原帖由 Papa201432 於 15-11-11 發表
要答得好長架咩,答到咪得囉太長老師會閱讀疲勞
我答得都好詳盡下,老師寫不停,但我感覺老師好好,完全無黑面,密密咁寫

回覆 jennswong 的帖子

SORRY, 我笑咗~

回覆 ming1i823 的帖子

我個老師又係不停寫, 其實佢係咪要將我地個答案寫低曬?

因為我住元朗, 佢仲問住咁遠, 到時返學點呀?

回覆:DIKE 的帖子

我都係住元朗,都有被問到呢一題,去到高枱又問過,可能住邊都係好重要!?

回覆 emily_pat 的帖子

唔知關唔關事,N時住元朗,報左2間KLN TONG,冇間收

引用:回覆+emily_pat+的帖子 唔知關唔關事,N時

原帖由 02413124 於 15-11-12 發表

唔知關唔關事,N時住元朗,報左2間KLN TONG,冇間收
我而家小朋友讀緊果班,有d 住天水圍,元朗,上水,住港島都有呀
唔好因為住得遠而灰心,加油呀

回覆 BabyLee0707 的帖子

你小朋友果時係唔係in得好好所以收左?

引用:回覆+ming1i823+的帖子 我個老師又係不停

原帖由 DIKE 於 15-11-12 發表
回覆 ming1i823 的帖子

我個老師又係不停寫, 其實佢係咪要將我地個答案寫低曬?
咁我住附近,所以佢無問我呢個問題。只係點解報佢地同埋去邊玩答得詳盡

我個仔一入去in根德園,已挨住我細聲話好驚老師,唔似之前其他學校面試表現,問乜都望住我唔肯答,老師個樣冇乜耐性,仲問佢平時屋企有冇叫媽咪,好似講到我個仔啞的!唔緊要啦!可能唔夾啦!我個仔已收到其他offer了!

回覆:BabyLee0707 的帖子

多謝!

回覆:Onetwofree 的帖子

學校揀學生,小朋友都會揀學校。只有最適合小朋友的學校而沒有最叻的學校, 恭喜你小朋友有offer!

回覆 DIKE 的帖子

我嗰時滴汗..... , 不過又可以點呢......

引用:我個仔一入去in根德園,已挨住我細聲話好驚

原帖由 Onetwofree 於 15-11-12 發表
我個仔一入去in根德園,已挨住我細聲話好驚老師,唔似之前其他學校面試表現,問乜都望住我唔肯答,老師個樣 ...
我個囡都係,死都唔肯答

回覆:koey329 的帖子

我小朋友也一樣,其實真是有夾有唔夾,我小朋友也好似不太喜歡它的環境、老師、氣氛

回覆:根德園面試

同意,我對係TWINS,1個話鐘意KV,1個話鐘意SC,我心諗可惜好難入 XDD 相對又真係個間個個會表現得好D,同有信心

jannychan 發表於 15-11-13 09:04
當日, 我覺得小朋友面試的表示好好(好欣賞佢), 有答有唱 , 又合作, 吾收都吾重要。

...
Me too, before interview I though that my boy will not sing in front of others. However, when I was answering the teacher during the interview, I heard him sing a song. I was so impressed......

引用:Quote:jannychan+發表於+15-11-13+09:04+當

原帖由 mababyba 於 15-11-13 發表
Me too, before interview I though that my boy will not sing in front of others. However, when I was  ...
Kv 老師很有經驗,如入到KV,你會發現他們有辦法令原來你以為小朋友做唔到野,開學後竟然做到

我都比人問, 唔知我個仔表演成點. 只知最後要佢唱歌, 佢唱 Jake and Neverland and Pirate, 都唔知佢唱咩. 不過 d 老師都比面, 讚佢唱得好, 但我肯定佢地一個字都聽唔到.

其實幾時出result?
‹ 上一主題|下一主題