用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 小朋友發燒會照去面試嗎??
go

小朋友發燒會照去面試嗎?? [複製鏈接]

請問如果咁啱咁黑仔,小朋友面試日咁啱發燒,大家會照帶小朋友去面試嗎??其實學校係咪會唔俾入?如果唔去,多數學校有冇得補in??
我姨甥女今日突然發燒,但星期六要面試,我阿哥而家好擔心!!

0    0    0    0

回覆:小朋友發燒會照去面試嗎??

考CCKG當日,我小朋友發燒,無去到。

引用:考CCKG當日,我小朋友發燒,無去到。 +

原帖由 chopin999 於 15-11-04 發表
考CCKG當日,我小朋友發燒,無去到。
咁學校有冇得俾你另約期再in?? 有冇病假紙?

小朋友唔舒服,唔會見得好。。。

同時又會傳染俾其他小朋友。。。

唔好意思,我覺得係比較自私。

焗果皮水/煲薏米水俾佢清熱退熱。

Get well soon!

引用:小朋友唔舒服,唔會見得好。。。 同時又會

原帖由 mykate 於 15-11-04 發表

我覺得明知發燒仲去係非常自私既行為!最多問學校試改期,唔得都冇辦法!之前我有朋友個仔去某名幼interview pn班,隔離個小朋友突然嘔(好明顯係病緊);仔當晚唔舒服結果醫生話佢感染了諾沃克病毒!

引用:小朋友唔舒服,唔會見得好。。。 同時又會

引用:Quote:原帖由+mykate+於+15-11-04+發表小朋

原帖由 99dogdog 於 15-11-04 發表
我覺得明知發燒仲去係非常自私既行為!最多問學校試改期,唔得都冇辦法!之前我有朋友個仔去某名幼intervie ...
好恐怖!

回覆:maylulu 的帖子

打去話發燒有啲學校比改期,但要有醫生紙。

試過發燒,無去到,不過打去學校問有無得改期,佢地叫我幫個仔戴個口罩照去,話改期要等其他interview 晒先,再等通知。我覺得如果連小朋友健康都唔重視嘅學校,就無必要讀,所以連醫生紙都無補到。

上年我囡in st cat pn 果日發燒,我冇去到,因為1) 唔想小朋友病住仲要等interview咁辛苦;2)病左去會傳染其他小朋友 ;3)發燒已經代表身體免疫力下降,如果仲去咁多人嘅地方,病情可能惡化

建議樓主哥哥為左自己囝囡同其他小朋友著想都係唔好去

P.s.我明天會再戰st cat K1,希望阿囡生生性性唔好又病😂

引用:上年我囡in+st+cat+pn+果日發燒,我冇去到

原帖由 emily_pat 於 15-11-04 發表
上年我囡in st cat pn 果日發燒,我冇去到,因為1) 唔想小朋友病住仲要等interview咁辛苦;2)病左去會傳染 ...
冇事冇事~~

加油❗️Good luck❗️

引用:Quote:原帖由+emily_pat+於+15-11-04+發表

冇事冇事~~

加油❗️Good luck❗️
Thanks! 我會精神上支持佢

上年我囡in st cat pn 果日發燒,我冇去到,因為1) 唔想小朋友病住仲要等interview咁辛苦;2)病左去會傳染 ...
加油,我上次都係冇去in pn (因離家太遠又冇校車),K1 再戰收咗!祝一切順利!

回覆:99dogdog 的帖子

成你貴言

我唔會去,辛苦自己小朋友之如,仲有機會散播病菌,唔多好……可能到面試日無燒呢,唔駛太擔心

謝謝大家意見,我都希望我姨甥女快啲好返,而家仲燒到39.5度

good luck!!! 加油

‹ 上一主題|下一主題