用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 麗城JOYFUL
go

麗城JOYFUL

昨天收到面試信, 佢話INTERVIEW 一係用英文一係用普通話, 咁係我CHOOSE 定佢話事? 我係家同阿女講廣東話多, 如用用英文/普通話 佢實唔明.....
搞到我有點緊張, 好似自己找工INTERVIEW咁....

純粹個人意見...試吓...你翻譯俾阿女, 等佢有啲反應, 再用返英文/普通話教阿女...

回覆:kippykippy 的帖子

無得選擇 睇下你份申請表落入英定普老師,我有翻譯,而家n班用家,上年考唔難,普通話circle time,英文老師指顏色 故事書指動物 有反應就得 錯都無問題

ah_gi 發表於 15-11-3 21:13
無得選擇 睇下你份申請表落入英定普老師,我有翻譯,而家n班用家,上年考唔難,普通話circle time,英文老 ...
咁都好D, 謝謝。不過我細B, 陪跑多:)

回覆 kippykippy 的帖子

睇返隔離版. 今年轉左少少. 分左3 parts1) 係玩下玩具,好似係d sensory game 咁.
2) Story telling. 觀察下反應
3)係1對1 interview.

祝你好運 

回覆 八月子 的帖子

In 左了, 都係玩呢3 PARTS。

回覆 kippykippy 的帖子

咁就好啦, 小朋友表演如何??

回覆:ah_gi 的帖子

你覺得學校ok嗎?不過無outdoor playground...小朋友平時喺邊度玩?

回覆 八月子 的帖子

比我預期中好。普通話時間都係唔知做乜架啦, 但都叫坐定定。反而鬼佬叫佢做的都做到8成。
算係咁架啦, 不過細B 我預佢都唔收多。

八月子    發表於 15-11-27 15:48

Winwin1212 發表於 15-11-19 12:56
你覺得學校ok嗎?不過無outdoor playground...小朋友平時喺邊度玩?
系啊,而且 室内的操场都比较细,大肌肉運動方面例如车车、滑梯好似唔觉有,有无妈妈系open day时见到呢?

Anyone receive the Joyful N class result?

回覆:麗城JOYFUL

I didn't ar

回覆:OSBaby 的帖子

not yet, so early?

回覆 jimmyczf 的帖子

應該interview days放起左,大玩具呀,Sir滑梯,車仔都收起晒架. 之前做家長義工有見到d 小朋友玩.

回覆 出前小丁 的帖子

應該係......因為如果咁多玩具會搞到小朋友分心

出前小丁    發表於 15-11-27 18:39