用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 坑口greenville 同greenfield
go

坑口greenville 同greenfield [複製鏈接]

想問下兩間學校,邊間比較好? 老師愛心 品德教育 學術方便邊間較活動教學?

2    0    0    0

回覆:evapecosbb 的帖子

惠康同百佳,差不多

回覆:坑口greenville 同greenfield

叩門 and language should be gf better

老師愛心,language和k1 interview 成績一定係翠茵好好多。

引用:老師愛心,language和k1+interview+成績一

原帖由 sakbbjaijai 於 15-11-03 發表
老師愛心,language和k1 interview 成績一定係翠茵好好多。
sorry, 係p1,唔係k1

回覆:sakbbjaijai 的帖子

點解?

我個女上過南豐greenfield的暑期班,麻麻地。
Greenville無上過堂,不過剛收左我個女讀英普PM,會交住錢,做住後備先。

回覆:yucoyi 的帖子

我都係上過pg, gf 真係堅hea, 但返學係點就唔知

回覆:nette_ng 的帖子

Greenfield 真的咁差?家長可以分享下嗎?

我只可以話,我同個女一齊返暑期班。D先生見我個女頑皮,搞左一兩次搞佢唔掂,就撒手不理由我自己捉女。基本上係我有我教女,佢地有佢地上堂。可能我個女真係太頑皮,係最後個堂個外籍老師好串咁問我佢之後仲會唔會見到我個女,佢聽到唔會仲要當住我面舒一口氣囉。簡單D講,如果你個仔女係troublemaker,而你又咁唔好彩遇到個種老師,你個仔女應該讀得唔多開心。咁當然,間間學校都有機會有咁既老師,睇你好唔好彩囉。
我估多數家長唔鍾意學校門口個條長樓梯,其實就算小朋友行樓梯行得麻麻地,都有姨姨扶。

回覆:yucoyi 的帖子

南豐or常寧?

回覆 MSWONG1001 的帖子

南豐

我囝囝返gf N班兩個幾月,返學好開心,英文,國語識多左好多字,英普班主任都好好,連嬸嬸都好愛錫小朋友

回覆:cosme 的帖子

Nanfung or sheung ning?

南豐

常寜路不是太差, 但囡囡上年讀N 班, 老師好好, K1 老師一般, 這視乎看看你遇著那一位老師!

引用:我只可以話,我同個女一齊返暑期班。D先生

原帖由 yucoyi 於 15-11-03 發表
我只可以話,我同個女一齊返暑期班。D先生見我個女頑皮,搞左一兩次搞佢唔掂,就撒手不理由我自己捉女。基 ...
不能同意更多,對乖仔女來講,其實邊間學校都得。greenfield有問題就推番畀家長,可能係好老師眼中冇咩問題嘅學生,佢哋當好大件事咁話畀家長知,推番D責任畀家長,其實佢哋想要嘅係D好教嘅學生,可以幫佢哋扮靚份小一升學表嘅個D嘍。愛心個樣嘢唔係個個有嘅

回覆:fangw22 的帖子

但之前tko好多人推介greenfield,何解?

引用:我只可以話,我同個女一齊返暑期班。D先生

原帖由 yucoyi 於 15-11-03 發表
我只可以話,我同個女一齊返暑期班。D先生見我個女頑皮,搞左一兩次搞佢唔掂,就撒手不理由我自己捉女。基 ...
升小成績好

回覆:MSWONG1001 的帖子

其實,大家主要都係睇p1入邊間黎睇。學校係講適唔適合,即係衰d講句,唔係人人生的細路都頑皮,我個個頑皮咪唔適合讀囉

‹ 上一主題|下一主題