用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 明我面試
go

明我面試 [複製鏈接]

請問有無JM可分享明我面試形式?

2    0    0    0

回覆:ABCMum 的帖子

Push

回覆:careydavid 的帖子

可否分享一下呢

引用:可否分享一下呢 +

原帖由 Paul1133 於 15-11-05 發表
可否分享一下呢
上年in奧運校情況:
入到學校先去一間玩遊戲既課室,小朋友玩檯上的玩具時,老師會來問小朋友叫咩名,食左早餐未(唔知依part有冇計分)。大約十五分鐘到另一個課室面試,老師先問小朋友叫咩名,幾多歲,拿出香蕉和麵包問小朋友是什麼,bear bear 熊三塊切圖比小朋友切,拿一幅圖問小朋友見到什麼(圓中有花、天空、太陽,其他忘記了), 最後考形狀,把不同形狀放入盒內。因阿女開頭冇答名,老師最後再問多次先肯講。
之後再去另一課室排隊見校長,揀了玩具,講多謝就走得

引用:Quote:原帖由+Paul1133+於+15-11-05+發表可

原帖由 KKKLaLa 於 15-11-06 發表
上年in奧運校情況:
入到學校先去一間玩遊戲既課室,小朋友玩檯上的玩具時,老師會來問小朋友叫咩名,食左 ...
請問有冇offer?有冇入讀(奧運明我)

回覆:chrispn 的帖子

有offer, 細B

回覆:KKKLaLa 的帖子

謝分享,全程約用咗幾多時間? 明早有2個interview, 希望趕到喇!

引用:謝分享,全程約用咗幾多時間?+明早有2個int

原帖由 ABCMum 於 15-11-06 發表
謝分享,全程約用咗幾多時間? 明早有2個interview, 希望趕到喇!
我咁啱in九點,唔駛等,9:30走得。希望你都同我一樣咁快

引用:Quote:原帖由+ABCMum+於+15-11-06+發表謝分

我咁啱in九點,唔駛等,9:30走得。希望你都同我一樣咁快
我in10點3,希望可以趕到喇。聽完你講過程,我諗明天都係陪跑,當攞經驗。

引用:有offer,+細B +

有offer, 細B
請問,其實我一直覺得明我係傳統谷學術,但今日in完,感覺唔同,老師面試嗰part會誘導我仔作答(我仔係坐唔定),最尾去見到主任攞禮物時,主任同佢玩好耐,我仔要左包餅扮俾錢,主任話收八達通,又同我仔「give me five」,過程係非常開心及輕鬆。唔似傳統!

我想再認識多d間學校,驚收左都讀唔掂呀(我仔太活躍),但bk少有討論,請問你可分享多點嗎?萬分感激!

~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

回覆:cameo 的帖子

我個仔去年考蘇淅,老師明顯沒有耐心。但是明我老師阿仔in得好開心。最終讀了明我N,現在讀第三個月,明顯見到阿仔有規矩,介左片,個人成熟了,雖然仲係2歲但已經唔係BB,仲可以講返學校上課D內容俾我聽。

至於谷唔谷我覚得是乎你是否花心機去小朋友到,因為學校K班有「無功課」班,但我鍾意同阿仔一起畫畫,唱歌,做手工,看圖書,種菜,練英文會話,認字等。所以K班我唔選無功課班,我見佢學得好開心。

我仲見到有外籍老師,好似這近年新請,不過我問個仔英文會話邊個教,佢話XX老師教,咁即係N班唔係外籍老師,所以我估K班先有外籍老師教英文。

‹ 上一主題|下一主題