用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 請教I位
go

請教I位 [複製鏈接]

有冇媽媽可分享吓I位上課係點?有冇分K1/K2/K3?thanks

0    0    0    0

回覆:cherry007007 的帖子

I位即係兼收位,即係普通主流幼稚園,言語治療大約2星期1次,職業治療3個月1次,其他所有野都係同普通小朋友一樣冇分別,你小朋友排緊i位?

回覆:bbymc11 的帖子

thanks..我小朋友排緊E位,應該出年排到,依家k1,諗緊好唔好轉i位,因怕依家間幼稚園兼顧唔到佢,所以想知i位係點,有冇分K1/K2/K3,上堂係咪每日都有特殊老師跟...

回覆:cherry007007 的帖子

按番小朋友幾歲就讀番咩年級,如果要轉,不如早d問定社工係咪可以轉到同埋轉得i位的話有咩手續要做,到時轉怕你趕唔切。另每日有30分鐘同幼兒老師上堂。

引用:按番小朋友幾歲就讀番咩年級,如果要轉,不

原帖由 bbymc11 於 15-10-31 發表
按番小朋友幾歲就讀番咩年級,如果要轉,不如早d問定社工係咪可以轉到同埋轉得i位的話有咩手續要做,到時轉 ...
唔該晒您

回覆:請教I位

個人覺得e位比i位對小朋友幫助大。若果輕度,入i位ok,唔使又返學又要請假去e位做訓練。論師資,e位導師每日訓練唔同小朋友,經驗豐富。

引用:個人覺得e位比i位對小朋友幫助大。若果輕度

原帖由 jackyyymama 於 15-10-31 發表
個人覺得e位比i位對小朋友幫助大。若果輕度,入i位ok,唔使又返學又要請假去e位做訓練。論師資,e位導師每 ...
我都諗緊E位定I位好

‹ 上一主題|下一主題