用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Rejected....
go

Rejected.... [複製鏈接]

我想問吓咁多位,如果係rejected / unsucessful, 係咪寫信都無機會? waiting offer 先可以?

1    0    0    0

邊間?

Creative & SFA

Of course!
If your child got waiting offer, may be try it.

Sfa就應該係,佢比offer比得多過實數,預有人吾讀。佢連call waiting都少,所以reject的,應該難了。

回覆 gamui 的帖子

Creative seems easy to get offer.  I think it is possible.

gamui 發表於 15-10-29 11:29
Creative & SFA
Sfa 這類學術型的,除非你肯定只是一時失手,otherwise 當失馬算罷

引用:Quote:gamui+發表於+15-10-29+11:29+Creati

原帖由 MrBeast 於 15-10-29 發表
Sfa 這類學術型的,除非你肯定只是一時失手,otherwise 當失馬算罷
咁SFA 容許改時間interview 嗎?

回覆 MrBeast 的帖子

都係,我小朋友當年同佢幼稚園同班的一個女仔,都有offer。兩個女仔都係好讀得,又好有爭勝心的類型,吾係咁既人,群d咁既人,吾一定開心。

Snoopyboy 發表於 15-10-29 11:45
咁SFA 容許改時間interview 嗎?
若失約,有e生紙咪試下寫信law.

回覆:Jane1983 的帖子

我其實都feel shock sfa抄咗,因為呢間係出名鍾意收我個仔幼稚園嘅小朋友,佢好多同學仔得咗.....

Happy_J  加油,SFA 全部都係Unsuccessful。  發表於 15-10-29 17:49
Jane1983  繼續努力  發表於 15-10-29 12:14

回覆:winnietingting 的帖子

我唔係waiting,.unsuccessful都可以嗎及?

Jane1983 發表於 15-10-29 11:56

都係,我小朋友當年同佢幼稚園同班的一個女仔,都有offer。兩個女仔都係好讀得,又好 ...
身邊個差不多性格,成日話自己乜都第一,講真朋友中佢都係叻個班,但去到大池只是中魚,仲成日測考後騙阿媽話冇唔識⋯⋯

回覆:Rejected....

SFA 真係難。識人上年2nd in後waiting, 都要寫咗 N 咁多封信等到六月先求到個位。

CP可能還有些機會。

我試過有朋友reject後寫信求位,結果成功!

補充:呢位朋友是你小朋友師兄。

gamui  same schooll..but he was on waiting..my boy get rejected now  發表於 15-10-29 14:18

引用:我試過有朋友reject後寫信求位,結果成功!

原帖由 karen55407 於 15-10-29 發表
我試過有朋友reject後寫信求位,結果成功!
Agree, 知道WKF 兩年前又reject 變正取

學術易搞,性情難教,事實上一山還有一山高,亦無人可以任何時候、做也野都number one。
慶幸我女鍾意喪跑,best friend係運動好叻,但成績麻麻的男仔,佢睇到吾同人有吾同優點...

引用:我其實都feel+shock+sfa抄咗,因為呢間係出

原帖由 gamui 於 15-10-29 發表
我其實都feel shock sfa抄咗,因為呢間係出名鍾意收我個仔幼稚園嘅小朋友,佢好多同學仔得咗.....

...
考試嘅嘢真係講吾埋
合眼緣就高分d

引用:我其實都feel+shock+sfa抄咗,因為呢間係出

原帖由 gamui 於 15-10-29 發表

...
唔好灰心

‹ 上一主題|下一主題