用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 【短片】攜中三子赴中大資訊日 家長:中六才看太遲 ...
樓主: elbar
go

【短片】攜中三子赴中大資訊日 家長:中六才看太遲 [複製鏈接]

引用:回覆+mrschan256+的帖子 謝謝提供資料,+看

原帖由 BB0628 於 16-02-28 發表
回覆 mrschan256 的帖子

謝謝提供資料, 看到Post後我即在綱上登記訂位.   當日帶同兒子進埸, 他對此很感興 ...
唔驶客氣!有無去報TASTER? 記住去埋CU開放日。多了解!

mrschan256 發表於 16-2-29 18:32
唔驶客氣!有無去報TASTER? 記住去埋CU開放日。多了解!
小兒已中四, 所以報不到TASTER, 不過今年暑假我會幫佢報HKU Summer Institute

which course will you take? are they good?

mrschan256 發表於 16-3-1 11:57
which course will you take? are they good?
http://www.aal.hku.hk/summerinstitute/for-high-school-studentscourses-hs/courses-hs/

未讀過架, 第一年報咋,  HKU搞的應該不錯吧,

brownie8 發表於 16-3-1 16:46
請問有合適小六的開放日?
小六? 應該沒有吧.   小六去會不會太快了點? 不過我知上年有有for Junior Secondary(F.1-F.3)既 Summer Course

回覆 BB0628 的帖子

P6? i will just bring them to walk around if it is near your house

CU also has class for secondary student:  http://www.osp.cuhk.edu.hk/

早啲去睇都好,令仔女有目標讀大學!

阿囡學校都有攪去U参觀..報晒名啦,佢中五.有點遲但無法啦,有時選科都要睇成績既,要鐘意又入到吾易.英文而家都係未知得吾得.SO..見步行步啦.轉個圈返來先入U我都吾介意.最緊要細路俾心機,有壓力要出聲LOR~~~EQ俾IQ緊要些...
‹ 上一主題|下一主題