用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請教邊D學校預備班可以直升K1?
go

請教邊D學校預備班可以直升K1? [複製鏈接]

想請教大家如何知道邊D學校N班會直升K1,唔塞再面試?學券果D係唔都唔會直升?多謝大家!

0    0    0    0

回覆:請教邊D學校預備班可以直升K1?

有冇人知道可以话我知?

回覆:woodyniu 的帖子

教育局指引要公平考K1,所以學劵學校同部分私校已不能直升。你想知直接問學校最好。

有學卷的幼稚園好似受教育局限制,其n班小朋友一定要做評核(我唔sure係interview形式or日常表現評分),如有錯誤請更正。不過我諗當然讀了N班有優勢。
我小朋友N班的幼稚園沒有學卷,上年都要評核先知可否原校上K1,所以冇學卷都唔等於保証100%原校升上K1。

教育局指引, PN學生要重新向學券學校申請K1同評核架
非學券是否須依此指引呢...?

回覆 woodyniu 的帖子

我小朋友讀個間私幼n,係10月初已開升k講座,之後選班(國際、英粵或英普),及選上、下午或全日(下午for project),10月中會係校內評核,11月14日前校方有特別通知既學生先升唔番原校。

回覆:edconcheung 的帖子

邊間?

引用:有學卷的幼稚園好似受教育局限制,其n班小

原帖由 yyshiu 於 15-10-26 發表
有學卷的幼稚園好似受教育局限制,其n班小朋友一定要做評核(我唔sure係interview形式or日常表現評分),如有 ...
講就唔係100%直升,但基本上都收返曬n學生

‹ 上一主題|下一主題