用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 起身!
樓主: tonychan9
go

起身! [複製鏈接]

引用:回覆+Yanamami+的帖子 囡囡在英國,House+

原帖由 annie40 於 15-10-25 發表
回覆 Yanamami 的帖子

囡囡在英國,House mom 評語是整個House 50人,她是唯一會每天準時自動彈起身的一個 ...
我淨係想佢吾好甘爛訓咋!

回覆:起身!

小朋友大咗會閞竅,不一定懶床,亞大中學整整六年是抄功課,現留學,交齊功課及冇走堂,全校二千人,不超過十個學生有獎(有亞大份)不好意思借位一講:。

王家爸爸    發表於 15-10-26 10:08

引用:小朋友大咗會閞竅,不一定懶床,亞大中學整

原帖由 brother4 於 15-10-25 發表
小朋友大咗會閞竅,不一定懶床,亞大中學整整六年是抄功課,現留學,交齊功課及冇走堂,全校二千人,不超過 ...
恭喜!恭喜!系男仔嗎?

醒目開學勳章 王國長老

tonychan9 發表於 15-10-25 20:13
吾剷?中午先識起身吖!
自細習慣唔剷唔起身?

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

Yanamami 發表於 15-10-25 11:07
咪唔好剷……我小二已唔理,自己起身~
我囡小一已經自己較鬧鐘起身返學.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

我朋友都形容我係對個囡軍訓.................

幼稚園時慣性 2130 熄燈訓, 唔理佢訓唔訓到都要上床, 我都陪埋佢係床度訓, 第二朝 0745 起身.

食飯要某時間內食完, 過時就倒, 餓多幾次知死唔敢再玩慢版, 必定限時內食晒.

反而依家大左我由得佢, 小學時慣左自己較鬧鐘起身, 有時係我鬧鐘響時佢都醒左, 佢會等我沖完涼出黎扮仲訓緊等我嗌, 一嗌就彈起身 morning kiss.

放假我會由得佢訓, 星期一至五返學已經早起 0615, 星期六最遲 0900 一定要起身去上堂, 仲要係由 1000 至 1800 入面操足 6 個鐘, 朝早操三個鐘, 完左就由荃灣去黃大仙再食埋晏, 跟住又操三個鐘.

除非星期日有比賽或比賽前加操, 否則由得佢訓到自然醒, 最勁可以訓到晏晝一點先起身.

只可以講習慣係由細養成.

回覆:tonychan9 的帖子

是好彩,好彩才真,亞大在家是大爺 ,半推半就才肯去留學

各有前因莫Xx。。。朋友中一被踢出名校,做sales,公司經營不善後,幾個同事自組公司,現big4同公司核數,可能還上市。。。聽番朋友發展個程,太難,中午大陸客一圍酒席,飲超過40度的酒,不醉不能走,去外國見D客,保鏢有槍,你話驚唔驚(今早又講多咗添)

女仔要睡夠才起身是正常,個樣都靚D才見人

引用:是好彩,好彩才真,亞大在家是大爺+,半推

原帖由 brother4 於 15-10-26 發表
是好彩,好彩才真,亞大在家是大爺 ,半推半就才肯去留學
他不知道父母用心良苦!他日學成歸來就自然明白了!

引用:各有前因莫Xx。。。朋友中一被踢出名校,做

各有前因莫Xx。。。朋友中一被踢出名校,做sales,公司經營不善後,幾個同事自組公司,現big4同公司核數, ...
真有其事?

tonychan9 發表於 15-10-25 10:51
都13歲喏,仲要剷成個半鐘先肯起身!
寻日朝啊囡8点起身, 因补習MISS 加鈡补習,
下午回家食完LUNCH 就温書, 小休, 温書, 晚飯 小休 再温,
到10:30 要瞓, 喊晒口話温極都温唔太熟, 唔肯去瞓,
話朝早比平日迟咗兩个鈡起身, 所以唔太眼瞓
其實唔夠瞓反而好容易會腦閉塞, 咩都記唔到入腦

真的假不了,假的真不了,朋友未開酒常多送出,自已貪心拿幾支走,現改飲紅酒,不浪費將vsop 及茅台用來烹餸,好好咮,報應好快來,脚膝及脚長痛咗一排

引用:真的假不了,假的真不了,朋友未開酒常多送

真的假不了,假的真不了,朋友未開酒常多送出,自已貪心拿幾支走,現改飲紅酒,不浪費將vsop 及茅台用來烹 ...
小心痛風!

痛緊,今日你孩子番學就OK,星期天咪懶吓,還在身邊,珍惜眼前人吧!第日會另ㄧ個男人負責叫起身(將來老公)

係咪搞格仔鋪d野搞夜左,所以遲起身?

引用:痛緊,今日你孩子番學就OK,星期天咪懶吓,

痛緊,今日你孩子番學就OK,星期天咪懶吓,還在身邊,珍惜眼前人吧!第日會另ㄧ個男人負責叫起身(將來老公): ...
不想搞亂作息時間,星期天多休息一下無防,就怕晚上睡不著!

引用:係咪搞格仔鋪d野搞夜左,所以遲起身?

原帖由 Yanamami 於 15-10-26 發表
係咪搞格仔鋪d野搞夜左,所以遲起身?
吾系!格仔鋪就未穿㷛,但系D郵購生意就被我引爆左出泥,仲有$贊添,各區都有客仔,又有地鐵交收添!

Yanamami 發表於 15-10-25 11:07
咪唔好剷……我小二已唔理,自己起身~
近來養咗隻猫仔, 大女個個禮拜六日, 自動自覺七點幾起身(其實佢平時放假都係咁早起身)幫猫猫清理廁所添。

回覆 little_yolky 的帖子

阿囡學校遲到要第二天罰留堂,所以她不敢LAI床.
‹ 上一主題|下一主題