用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英藝幼稚園(九龍塘) 沙田分校英藝好嗎?
go

沙田分校英藝好嗎? [複製鏈接]

沙田英藝仲未有版,唔知有無讀緊的小朋友家長可以分享下?聽過有人話俾得呢個價錢有好多選擇,出九龍塘讀都得,其實學費值唔值呢?我報左全日n

1    0    0    0

回覆:沙田分校英藝好嗎?

如題,有無人可以幫幫手?

一個字新。但清潔做得差

kmisse 發表於 15-10-23 00:32
沙田英藝仲未有版,唔知有無讀緊的小朋友家長可以分享下?聽過有人話俾得呢個價錢有好多選擇,出九龍塘讀都 ...
你報全日班7-8000,雖然話九龍塘讀到但九龍塘有部分無全日有全日都未必8000搞得掂,我覺得沙田英藝吾算貴但都吾係平,我女由n升今年k1, 龍尾b, 語環真係吾錯,但缺點係老師turnover好高,無讀過其他幼稚園不能比較好定吾好,但我女係十分喜歡英藝既老師不論男老師女老師。
我就buy佢多男外籍老師,因為我女由細到大都好怕男人,而家起碼train到佢完全吾怕先。

我囡係度讀緊pn, 都ok.  如果你喜歡學術心d,  呢度係可以的,pn已差不多每天有功課,填色連線等,茶點幾多種類,有熱食,我囡不停添食,老師好樂意俾。 生日會有大禮物。 好多節日活動。 語境幾好,我女英文listening很好,完全明白鬼佬老師指令,就連屋企唔講普通話,我囡都學識講baba mams gege mei mei,  1234 等。 我覺得呢度殺食的地方係位置,近地鐵站,沿途有蓋不怕落雨,早到可坐係學校附近屋苑有蓋位置等候。

不好的地方是價錢不算平,仲要俾12個月,學校和家長溝通不多,要家長主動去問,沒有家長義工,變相對學校歸屬感低。

請問有全日班的分享嗎?全日課程可以嗎?

多謝各位指教!心大心細係因為朋友個親戚响度做過,話膳食差,上堂教少少野就睇片,又話求其搵啲想响香港定居嘅內地人教,如果真係成日睇片就梗係唔ok, 不過又唔知嗰個親戚幾時做過,所以想聽下各位用家意見!

我囡宜家讀緊pn 我囡讀緊international class 丫囡好鐘意返學 佢冇返學就同我講我想返學 話掛住mr brad 語環好好 我囡佢英文好左好多 好多時係屋企成日都好多時講英文  食茶點都好多款式 老師好有愛心

我剛收到 16-17 沙田 PN am 班既 offer,請問有無新生適應週之類既安排呢 ? 我怕小朋友第一次正常離家返學,會好驚驚,如果有幾日可以親自陪下拒,會好好多。此外,有關校車既安排,請問那里有路線圖既資料呢 ?  2 歲小朋友,我好擔心他搭校朋唔適應。有家長分享一下嗎?
‹ 上一主題|下一主題