用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 拍拖點處理
樓主: metrochung
go

拍拖點處理 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

引用:回覆+Yanamami+的帖子 家居附近特多女校,

原帖由 annie40 於 15-10-25 發表
回覆 Yanamami 的帖子

家居附近特多女校,看到女孩跟女孩的親蜜行為,竟然比看到男女孩的親蜜多。姨㽒女話 ...
我唔好架!

係世伯從未見過個仔 “拎起本書黎温”,同我一齊後我係佢屋企捉埋佢温書咋。

little_yolky  身抱仔,你同阿仔溫書入咗大學至散啦  發表於 15-10-26 12:36
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆 miriam 的帖子

哈哈,
妳講的情境似足我個女,幫埋人教仔,補習兼溫書。伯母是一打打的A&F衣服送比阿女,未返香港已約定見面。見人地咁錫自己個女,都好感動。唯有提醒阿女:男女分開是正常事,長輩厚愛要記住。

Yanamami 發表於 15-10-26 08:05
不过我地果时係含蓄d, 而家呢輩好狼死就真……始終以前唔接受未婚懷孕同離婚多d, 而家好平常~人 ...
當年我就真係蠢过只豬, 中五过年有個新生坐我隔離,
眉清目秀, 混身圓圓, 但手腳非常廋, 唔到12月, LEE 個新同學就退咗學,
最后有其他同學見到lee 个同學,  話佢身型變得超廋, 但抱住bb餵奶,
問我一直坐佢隔離, 掂會唔知佢....  我當時比同學笑我咁近都唔知到

引用:回覆+schumacher+的帖子 我是說的是手拉手

原帖由 annie40 於 15-10-26 發表
回覆 schumacher 的帖子

我是說的是手拉手很sweet,不是嘴對嘴或是上床,請勿用個人想像混為一談。
父母的一言一行都會影響仔女的成長,身教重於言教,我們做父母的應該為子女做個好的榜樣。如果我們甚至在子女面前炫耀自己在中學或者小學時候的拍拖史,子女會點睇我們呢?唔通F1拍拖真係已經被大家所認可?嗚呼哀哉,看來我真係老朽了。

禁又唔係“炫耀”,當抛磚引玉分享啫~十幾歲小朋友如果覚得大家同channel, 易傾d啫~

little_yolky  下次未穩定(你)唔好放咁多感情落去  發表於 18 分鐘前
XXXXXX
没办法啦, 看着人家的孩子也是太可爱了!

老早知道结果了,佢地其实像buddy 多过是Lover. 老友鬼鬼到像小一. 

Yanamami 發表於 15-10-26 10:17
禁又唔係“炫耀”,當抛磚引玉分享啫~十幾歲小朋友如果覚得大家同channel, 易傾d啫~ ...
可憐我想炫耀都無

由高中開始一直想阿女帶個男仔番黎,但等到大學二年班,仍然未有著落,頸都長埋。

little_yolky  交俾天父安排好了。  發表於 15-10-28 17:25
little_yolky  真係愁!  發表於 15-10-28 17:25

順其自然。
唯有Tempo,柔韌啱啱好,點都傍住你!

不過都有教佢要帶眼識人,壞男仔唔好識。
唯有Tempo,柔韌啱啱好,點都傍住你!

metrochung 發表於 15-10-22 18:59
中一女,升中後已有節跡象拍拖,今日當場見到,應該點處理?
中一拍拖, 就真係要同囡囡傾下, PUPPY LOVE 係开心, 係 LEE 个AGE 必經階段, 當然萬事一定要小心, 更要愛鍚自己,
如果可以咪帶佢泥見下家長, 其實咁細個嘅男仔, 聽到見家長都有机會就怕怕, 可能即刻同啊囡分手,
當然同啊囡表達你地意見, 向爸爸媽媽立場, 講真心就唔想你地咁早拖拍, 應該要讀好書,
唔好向無結果地方晒時間

細囡有個同學上到中學男女校, pOST超过十張唔同男同學熱照,
仲比相我睇, 我打蛇隨棍上順便問佢, 會唔會係女同學對男同學較熱情, 易野人誤會,
咁多張相都唔同人, 應該唔係拍拖啦
我囡只係話唔知佢, 無問, 但如果係我就唔會晒時間搞LEE D 野同post 相, 比人笑亂搞關係,
亦唔會搞SHE SHE , 比佢笑死,  咁都好, 起碼我知佢依刻佢無諗拍拖先

跟住我話始終咁細, 係唔應該拍拖, 你真係識諗,   
其實第時能力好入讀到大學, 生活圈子大咗, 到時拍拖都唔迟, 仲有机會開花結果

引用:Quote:MariaTsui+發表於+15-10-22+19:29+這

原帖由 little_yolky 於 15-10-23 發表
中一啲男仔咁核突又矮得得, 點會鐘意呢, 會唔會係師兄?

回覆:11B 的帖子

昨日正好遇到放學時間,行佐唔到100M,最少遇到5對手拖手攬埋一齊的中學生,成年人拍拖都冇咁黏,真係無知讚佢地好呢,定係讚佢地好呢⋯⋯唔知哦

今朝見到有 PAIR 高中 喇沙仔 同 民生女搭地鐵,
女仔到站唔落車, 跟住男仔向九龍塘綫方向,
如果女仔真係九龍塘站至落, 行返學校一定會迟到
打的士, 都唔知赶唔赶到,
高中拍拖係無問題, 但唔好咁早出門, 都搞到迟到返學

metrochung 發表於 15-10-22 18:59
中一女,升中後已有節跡象拍拖,今日當場見到,應該點處理?

她的少女時代

TwinWong  首歌好好聽, 啊囡日日播  發表於 15-10-30 12:42

引用:今朝見到有+PAIR+高中+喇沙仔+同+民生女搭

原帖由 TwinWong 於 15-10-30 發表
今朝見到有 PAIR 高中 喇沙仔 同 民生女搭地鐵,
女仔到站唔落車, 跟住男仔向九龍塘綫方向,
如果女仔真係九 ...
你想多佐啦,民生書院本身就在九龍城,地鐵都係九龍塘落,然後轉小巴。不過LSC,DBS,QC這類名校生係比較吸引女學生的。

TwinWong  樂富10分, 但佢过鈡, 打的到迟到喎, 九龍塘行路/小巴都要一样迟, LS男仔就啱啱夠鈡   發表於 15-11-1 15:30

萬惡淫為首

而家的小朋友好早熟。以前去圖書館偷睇生物課本。而家上網免費真人示範按幾吓就咩都有得睇。
上面有人講唔好鬧,你要平心靜氣同佢講。情竇初開好麻木,佢眼中男友係全世界最好,好過父母。所以如果你講佢男友唔好,你個女反而覺得你唔啱。
或者唔好一次講,慢慢來,要俾佢覺得你係了解佢心情。
之後先講啲男仔幾鹹濕,好危險。
‹ 上一主題|下一主題