用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦南幼稚園(麗港城) N班的INTERVIEW會點考
go

N班的INTERVIEW會點考 [複製鏈接]

準備IN 來緊N班,想問下各位家長,INTERVIEW會以咩形式?同埋會IN D 咩野?我個仔仲係成舊飯又坐唔定,所以都幾擔心
   1    0    0    0

我仔都收到6/11interview時間,佢未識講野,擔心in啲咩,佢都一舊飯咁

引用:我仔都收到6/11interview時間,佢未識講野

原帖由 man.j 於 15-10-19 發表
我仔都收到6/11interview時間,佢未識講野,擔心in啲咩,佢都一舊飯咁
Me too

Me too

舊年我囡以細B身份interview PN班,可以分享下︰

我記得係個人面試,可以2位家長陪同,老師有問顏色問題 (有3隻色的玩具小球,叫我囡拿老師要求的顏色),又會有d日常用品,好似有叉,牙刷等,問我囡邊樣物件要來刷牙,要我囡指出來,又要求我囡用湯匙餵玩具BB食野,最後老師要我囡走前拍返好座椅及say bye bye。

PN班來說,個人覺得都in 得算深。我囡有waiting offer,學校後來通知可於足2歲插班。希望幫到大家。

引用:準備IN+來緊N班,想問下各位家長,INTERVIE

原帖由 misscatcat2008 於 15-10-19 發表
準備IN 來緊N班,想問下各位家長,INTERVIEW會以咩形式?同埋會IN D 咩野?我個仔仲係成舊飯又坐唔定,所以都 ...
今日In 完! 比眼,耳,口的相比我個囡睇,叫佢指自己眼,耳,口! 比個杯佢放雪條棍入去又倒出來! 最後送禮物比佢選擇,唔選邊個比番老師!

引用:Quote:原帖由+misscatcat2008+於+15-10-19+

原帖由 pmchuchu 於 15-11-07 發表
今日In 完! 比眼,耳,口的相比我個囡睇,叫佢指自己眼,耳,口! 比個杯佢放雪條棍入去又倒出來! 最後送 ...
昨天早上in, 無考眼耳口鼻,但考顏色,囝囝唔識吖!

引用:Quote:原帖由+pmchuchu+於+15-11-07+發表今

原帖由 Evachau 於 15-11-07 發表
昨天早上in, 無考眼耳口鼻,但考顏色,囝囝唔識吖!
考眼,耳,口,鼻,佢要我囡指自己,我囡發呆都無反應,平時佢係識的

引用:Quote:原帖由+Evachau+於+15-11-07+發表昨

原帖由 pmchuchu 於 15-11-07 發表
考眼,耳,口,鼻,佢要我囡指自己,我囡發呆都無反應,平時佢係識的

...
我囝都唔係次次做到,而且昨天又無考!但感覺比兩年前大囝考時容易咗!

回覆:N班的INTERVIEW會點考

請問老師用中文定英文考?有冇問家長問題?thank you!

引用:請問老師用中文定英文考?有冇問家長問題?

原帖由 bubbleyan 於 16-01-12 發表
請問老師用中文定英文考?有冇問家長問題?thank you!
中文,只問關於小朋友嘅問題(如識唔識分顏色)

回覆:Evachau 的帖子

Thank you!

回覆:Evachau 的帖子

Thank you!

‹ 上一主題|下一主題