用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 面試果日發燒,點算好?
go

面試果日發燒,點算好? [複製鏈接]

各位JM,囡囡感冒未清,突然間嚴重左,琴晚開始發燒,聽日有個面試,可以如常去嗎?

0    0    0    0

回覆:面試果日發燒,點算好?

發燒唔可以去「學校」架!
你打去學校問下可唔可以改期啦
有d學校有醫生紙就可以改期

引用:各位JM,囡囡感冒未清,突然間嚴重左,琴晚

原帖由 woodyniu 於 15-10-16 發表
各位JM,囡囡感冒未清,突然間嚴重左,琴晚開始發燒,聽日有個面試,可以如常去嗎?

...
我唔會去...小朋友病已經辛苦仲要interview...試下打去改,不過唔好咁大期望改到

我都唔會去... 病左就唔好周圍去, 其實去到佢既表現都唔會好

回覆:woodyniu 的帖子

有些學校可以憑醫生紙改期,不過亦有好多不接受改期。上這些突發事情預計唔到, 如果改唔到期,都係唯有放棄面試。

好多學校入去時要度體温,所以都未必入到去。
有d學校有兩輪interview, 試下同學校講有無安排。

當然唔好去la, 自己小朋友發燒辛苦,又會傳染比其他同場interview 嘅小朋友,完全係損人不利己啊

Give up la...如果個個都係咁要change,佢地咪要做好多野..比你change 到你都唔會有機會

報告一下,果日係德寶面試,囡囡仲發燒,最后冇去到,我問是否可以改期,佢話遲D再通知,到而家未有通知,不過冇所謂啦,放棄左:;pppp:

回覆:woodyniu 的帖子

應該有機會的, 佢地會等一批小朋友夠18個月大就再舉行面試

上年我bb interview n 班,我打去學校話我仔發燒,佢叫我同bb帶返個口罩照去,話就算有醫生紙都唔一定有得改期,要等其他學生interview完再等通知,我唔鬼睬佢,直接去睇醫生算。

引用:報告一下,果日係德寶面試,囡囡仲發燒,最

原帖由 woodyniu 於 15-10-25 發表
報告一下,果日係德寶面試,囡囡仲發燒,最后冇去到,我問是否可以改期,佢話遲D再通知,到而家未有通知, ...
我聽過德寶可以改期架,可能佢地只係需要時間處理

‹ 上一主題|下一主題