用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 九龍塘多多PG
go

九龍塘多多PG [複製鏈接]

打算報九龍塘多多既pg 想問下有無人返過多多既pg? 好唔好? 老師有愛心嗎?

0    0    0    0

回覆:九龍塘多多PG

太辛苦係咩意思? 谷得太勁嗎?

我囡囡返多多1年,環境很好,老師要睇彩數和小朋友夾唔夾,但個人覺得多多playgroup比較適合20個月以下bb

仔仔9個月大,會唔會太細?
點解講2歲以下呢?
唔係所有PG都係2歲以下嗎?

Sorry....應該係點解20m以下

貴!! 值唔值就睇人!我就覺唔值!

回覆 penp0319 的帖子

咁如果呢個學費既話, 有無其他選擇你會覺得值又覺得值得推介比大家呢?因為我都係一直爬文一直搵緊PG

老實說,我覺得真幾貴,但我都願意俾囡囡上左多多一年playgroup, 我覺得撞彩數小朋友跟老師夾唔夾。個人意見,小朋友18個月以下時,多多真的不錯,但18個月以上的playgroup坊間也有較多其他好選擇。
多多的toddler playgroup 是1-2歲,當我囡囡20個月時,我明顯感受到她與班中1歲新加入的同學仔能力會有差異,所以轉了出面18個以上的playgroup,但我很滿意18個月前在多多的課堂,上過就會明的她貴在哪裡,環境,玩具的衛生都完全解釋到。
我囡囡由9個月大返左多多playgroup1年,未試過因為返學而被傳染病左,我覺得環境衛生對於小朋友來說也很緊要。

回覆 sushimama 的帖子

thx ar sushimama!即係硬件設施衛生環境都好理想,
相信語境都不錯, 多謝你既意見啊

引用:回覆+penp0319+的帖子 咁如果呢個學費既話

原帖由 nicoleC 於 15-10-15 發表

咁如果呢個學費既話, 有無其他選擇你會覺得值又覺得值得推介比大家呢?因為我都係一 ...
我當年要排先有位,你可以排咗先 !其實咁細果我覺得多d帶去公園玩就夠再唔係上一d gym 的playgroup 練吓肌肉玩吓!過咗一歳先返playgroup 都未遲!仲有其實我覺得佢哋衛生麻麻!純個人意見!

係啊, 反而好似都好多人話多多好乾淨環境好好bor

引用:回覆+penp0319+的帖子 係啊,+反而好似都好

原帖由 nicoleC 於 15-10-17 發表

係啊, 反而好似都好多人話多多好乾淨環境好好bor
我有一個朋友同我感覺一樣,d 玩具唔次成日抹!

回覆:nicoleC 的帖子

我仔係多多pg讀左大半年轉走左,老師好敷衍都幾商業化,教D野無系統

我個女之前讀左一年pg
本身諗住留位同n班
但結果無讀到, 因為真係太貴 (n班$9200一個月)

我覺得個pg都ok
但如果係for 留位就無乜必要
因為我覺得n班收咁既價錢,唔係真係咁難入

引用:我個女之前讀左一年pg本身諗住留位同n班但

原帖由 italiano 於 15-10-22 發表
我個女之前讀左一年pg
本身諗住留位同n班
但結果無讀到, 因為真係太貴 (n班$9200一個月)
你好呀,我囡囡啱啱滿一歲我都打算幫佢多多playgroup ,想請教一下你囡讀得開心嗎?個playgroup 主要有啲咩野做呢?
我打算一星期返兩日,係咪其實每日都係只係老師帶領玩一陣然後就家長同小朋友玩?
你覺得你囡囡返了一年,有什麼進步了?可唔可以分享一下?謝謝

Sandrawcr 發表於 15-10-21 12:36
我仔係多多pg讀左大半年轉走左,老師好敷衍都幾商業化,教D野無系統
我小朋友playgroup有兩位同學仔媽咪不約而同對TT都有相同評語

mlychim 發表於 15-10-24 22:38
你好呀,我囡囡啱啱滿一歲我都打算幫佢多多playgroup ,想請教一下你囡讀得開心嗎?個playgroup 主要有啲咩 ...

我係星期六9:00-10:30
流程大約係
9:00-9:15 普通話circle time
9:15-9:30 三種活動 (例如砌積木, 分顏色, 夾野, 做手工), 家長同小朋友自己埋枱做, 普通話老師有時過黎搭訕
9:30-9:45 遊樂場玩
9:45-10:00 茶點
10:00-10:15 英文circle time (我地個英文老師都幾hea, 5-10分鐘就完)
10:15-10:28 又係三種活動, 英文老師有時過黎搭訕
10:28-10:30 Goodbye

我個女就一般enjoy, 因為時間太早佢好多時都未訓醒
有無進步好難講, 因為小朋友本身都會進步, 不過我諗梗有少少用既

我仔由 8 個月開始返到2歳..我覺得好好.學到好多野.無論老師或教材..老師亦好有愛心.又會有 Halloween 同 Christmas party

My sister's daughter, join Tutor Time more than a year and she loves going to Tutor Time, teachers are very nice and she has a lot of progress since she started there. For the fee it might be high but if you compare with other International schools plus environment  then TT fee is not that expensive.

‹ 上一主題|下一主題