用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 急問:阿仔早產整體發展遲緩,剛排到早訓但居然。。。 ...
樓主: yiyi0401
go

急問:阿仔早產整體發展遲緩,剛排到早訓但居然。。。 [複製鏈接]

引用:居然只按排+職業治療和幼兒導師,沒有言語

原帖由 yiyi0401 於 15-10-13 發表
居然只按排 職業治療和幼兒導師,沒有言語治療?為什麼?
我仔22個月,剛可分手行到10幾步,但唔太穩陣,而 ...
想問,協xx係排隊既服務定自己俾$買服務啊?

引用:Quote:原帖由+yiyi0401+於+15-10-13+發表居

原帖由 Mooncake2013 於 15-11-14 發表
想問,協xx係排隊既服務定自己俾$買服務啊?
兩樣都有 。。。

引用:學津,+我仔係未派到S+位前用左接近一年,+

原帖由 KCHK 於 15-11-07 發表
學津, 我仔係未派到S 位前用左接近一年, 是否去CAC再評估言語先再安排的, 我仔當時都話認知好差, 但都比左 ...
明白,我問左 佢話我仔細,學津只有3堂幼兒導師再加一堂其他野,咁就俾職業治療我仔,但我自己都排緊私人既言語治療呀,但姑娘一直都話我仔認知差,其實我自己就唔覺太差。。。

回覆:急問:阿仔早產整體發展遲緩,剛排到早訓但居然。。。

通常老師問小朋友野, 佢無反應都當係認知差, 因為根本唔知道佢明唔明白, 定係明而又唔彩你。
幼兒訓練都幾好玩的,佢地好多教材, 有d 玩具出面買會好貴。

引用:通常老師問小朋友野,+佢無反應都當係認知差

原帖由 KCHK 於 15-11-17 發表
通常老師問小朋友野, 佢無反應都當係認知差, 因為根本唔知道佢明唔明白, 定係明而又唔彩你。
幼兒訓練都幾 ...
都係呀,因為我係ftm我自己湊我知個仔性格,佢係唔多聽人講,自己鍾意做先做,我都湊左佢咁耐先摸到佢。。。所以幼兒導師覺得佢咩都差d,因為我個仔樣樣唔願做。。😂😂

‹ 上一主題|下一主題