用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 中場小休
樓主: vinik
go

中場小休 [複製鏈接]

charlottechy 發表於 15-10-13 23:10
我去到DGJS,仲以為自己去咗選美。。。

笑左

default888 發表於 15-10-15 07:08
我都係咁話。我係過來人,還記得某學校3rd interview 仲要係與其他家長一齊group interview。家長要舉手答 ...
如果係我 group in , 一定死梗 ......因為我 ...... 好怕羞 ,定唔敢舉手

回覆:default888 的帖子

型容得好好!真係打把咁

回覆:中場小休

我女話讀邊間都得總之有一個同學仔係識就得

引用:暫時要面試的也全部面試了,+要等2nd+in或of

原帖由 vinik 於 15-10-12 發表
暫時要面試的也全部面試了, 要等2nd in或offer, 較早前有結果的, 也沒有好消息。

中場休息後, 下半場再努 ...
你就好,我仔要in到月尾先有得休
但而家晚晚失眠的是我

回覆:szechu2004 的帖子

唔擧唔得,因為除咗校長外,仲有兩個副校長一齊interview。佢地實知道邊一個沒有作答。如一齊舉手後,大家又尷尷尬尬咁。諗返都起雞皮。
最搞笑係你可以選擇用廣東話,英文或普通話作答。天啊,我心諗,家長們是否來這裡做天才表演呢?

引用:唔擧唔得,因為除咗校長外,仲有兩個副校長

原帖由 default888 於 15-10-15 發表
唔擧唔得,因為除咗校長外,仲有兩個副校長一齊interview。佢地實知道邊一個沒有作答。如一齊舉手後,大家 ...
咁我對尼間學校好反感。可能是我面皮薄和自尊心過重,受不了這種玩家長式面試。我相信家長也有尊嚴和學養,甚至可能比很多老師和校長更有成就。如果校方見家長是大家談談教育理念和想法,Gp int輪流作答也冇所謂,很樂意。但要搶着去答你?Sorry,我牛脾氣又覺得你唔尊重我,我最多唔出聲,要我出聲我可能會忍唔住串你。

alfredw88 發表於 15-10-15 13:36
咁我對尼間學校好反感。可能是我面皮薄和自尊心過重,受不了這種玩家長式面試。我相信家長也有尊嚴和學養, ...

我非常唔明要搶答呢個道理囉, 係咪即係好似我地以前會考考Oral咁? 如果要聽家長理念, 根本簡簡單單閂埋房門傾15分鐘已經好好了。仲梗加唔明要小朋友sit in, 佢地會點諗?

default888 發表於 15-10-15 13:17
唔擧唔得,因為除咗校長外,仲有兩個副校長一齊interview。佢地實知道邊一個沒有作答。如一齊舉手後,大家 ...
OMG, 我會選擇唔出席,放棄算!喺咪好冇志氣?!

szechu2004 發表於 15-10-15 16:48
OMG, 我會選擇唔出席,放棄算!喺咪好冇志氣?!
唔係! 我都會咁做. 唔明學校咁做嘅用意! 會感覺自己好似馬騮咁俾人舞

為咗仔女都冇辦法....
不過令我想起有間男女校, 簡介會時提起曾有家長, 2nd 面試一出聲己背晒成間學校理念, 如果我是校長我一定收......仲要請佢做埋臥底
‹ 上一主題|下一主題