用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 65葵青校網,如何選校
樓主: yauyauha
go

65葵青校網,如何選校   [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+moonngbaby+於+15-11-18+發表

原帖由 kikocheung 於 15-11-18 發表
好多都差左
呈分試係計相對同校同學分數,睇下贏幾多個同學仔。一齊跌無問題啦!

引用:Quote:原帖由+moonngbaby+於+15-11-18+發表

好多都差左
精英班啲分有冇跌?

引用:Quote:原帖由+kikocheung+於+15-11-18+發表

原帖由 晴晴小B 於 15-11-18 發表
精英班啲分有冇跌?

醒目開學勳章 王國長老

kikocheung 發表於 15-11-18 21:49
唔係呀,葵青,上次呈分就好淺,都唔知係咪整古
唔排除係上次淺左, 整體成績拉高左, 所以今次出返深希望可以分返真正程度係點.

banding 方面一日未派成績表都未知係咪跌, 整體跌時到底個分數跌幾多, 假如大家都係 10-20 分左右, 拉返平均其實無大轉變.................只可以話係成績表個 grade 出事, 除非學校係拉 curve 黎出 grade, 否則張成績表交去中學時就大件事.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

kikocheung 發表於 15-11-19 00:09
我問下朋友佢囡成績有無跌到先
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

引用:Quote:kikocheung+發表於+15-11-19+00:09+

原帖由 miriam 於 15-11-19 發表
我問下朋友佢囡成績有無跌到先
好喎,我都係聽個女講

回覆 kikocheung 的帖子

邊間小學呀? 通常學校都想小朋友呈分成績穩定, 好少會出D卷大上大落架喎.

好多都差左
全級都一齊差影響唔算好大(全級排名),只係成績表上肉酸啲。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

回覆 gracelam 的帖子

自行時, 要交成績表去中學, 就算名次冇咩升跌, 但中英數常個GRADE只得C OR D, 真係好難睇喎

引用:回覆+gracelam+的帖子 自行時,+要交成績表

原帖由 妹妹頭 於 15-11-19 發表

自行時, 要交成績表去中學, 就算名次冇咩升跌, 但中英數常個GRADE只得C OR D, 真係 ...
中學應該有資料,知道個小朋友嗰banding,亦都估到份卷出深左。

不過都唔明何解出咁深,唔駛出得易,正正常常咁出,小朋友張成績表唔駛咁難睇。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

引用:回覆+gracelam+的帖子 自行時,+要交成績表

自行時, 要交成績表去中學, 就算名次冇咩升跌, 但中英數常個GRADE只得C OR D, 真係 ...
就係囉

所以咪話, 一般都會較正常咁出卷, 好少做成大起大落既情況

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+miriam+於+15-11-19+發表我問

原帖由 kikocheung 於 15-11-19 發表
好喎,我都係聽個女講
係,真係深左。

朋友囡囡英跌數升,成績表既 grade 出事。

引用:Quote:原帖由+kikocheung+於+15-11-19+發表

係,真係深左。

朋友囡囡英跌數升,成績表既 grade 出事。
我女英數都跌左,成積表就唔靚囉,都唔知點考心儀中學

英...一齊跌, 冇問題,
但係數...人升你跌就一定有問題喎, 驚個級名次都會跌

引用:回覆+kikocheung+的帖子 英...一齊跌,+冇

英...一齊跌, 冇問題,
負責中學自己收生既老師一定識調整一線學校既grade既,最緊要級名次。仁紀有冇每科show級名次?

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+miriam+於+15-11-19+發表係,

原帖由 kikocheung 於 15-11-19 發表
我女英數都跌左,成積表就唔靚囉,都唔知點考心儀中學
英整體跌無問題,但你係數都跌,咁就危險好多。

引用:Quote:原帖由+妹妹頭+於+15-11-19+發表回覆

原帖由 晴晴小B 於 15-11-19 發表
負責中學自己收生既老師一定識調整一線學校既grade既,最緊要級名次。仁紀有冇每科show級名次?

...
我記得就好似名次過左頭80名係唔會show係成積表

回覆 晴晴小B 的帖子

有, 朋友個仔仁紀小四, 有每科分別既名次

引用:Quote:原帖由+kikocheung+於+15-11-19+發表

英整體跌無問題,但你係數都跌,咁就危險好多。
佢只係常識最高分炸,有A

‹ 上一主題|下一主題