用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

真道有3rd in

朋友收到電話叫佢3rd,究竟in 什麼?

回覆:真道有3rd in

咁多花臣

有得3rd in好過齋坐啦。之後後補的唔知會唔會3rd再選一批出黎呢?

即係而家一係即時有offer,一係要再3rd in,無信既應該就無offer啦?如果唔係點會咁快就3rd in?

回覆:PHJW 的帖子

請問是否去過2nd In?今次3rd In

還是1st In 之後 今次第二輪2nd In?

我都好想知,second in完到現在沒有任何消,無offer,無waiting,無reject,究竟是點呢?

引用:我都好想知,second+in完到現在沒有任何消

原帖由 PinkPinkCheung 於 15-10-14 發表
我都好想知,second in完到現在沒有任何消,無offer,無waiting,無reject,究竟是點呢? ...
我也是。

有3rd in即係選一班waiting list得分最高嘅去in, 跟著再排分數,有位空缺就即call你去註冊。

引用:有3rd+in即係選一班waiting+list得分最高嘅

原帖由 cccysfcsy 於 15-10-17 發表
有3rd in即係選一班waiting list得分最高嘅去in, 跟著再排分數,有位空缺就即call你去註冊。 ...
我哋2nd in完又無offer又無waiting又無3rd in,係咪會排喺有3rd in過既後面?

內部分數係唔會講俾家長知, 不過, 好視乎多唔多家長決定放位. 始終3RD IN派完先會輪到下一批. 3RD IN都會有一班去慢慢等放位, 我以前都等到6月底先收我地.....只可以繼續等啦. 呢幾年愈來愈多出生率, 大家都冇辨法.

即咩都唔好做,淨等?

引用:+本帖最後由+cccysfcsy+於+15-10-19+13:32+

原帖由 cccysfcsy 於 15-10-19 發表

內部分數係唔會講俾家長知, 不過, 好視乎多唔多家長決定 ...
Nov/dec 會再出offer, 按往年,是出比2nd in 的 or 只會出比有3rd in?

除左真道, 普遍要WAITING嘅都一樣係得個等字. 你地咁問即係一路只係靜等? 你地係咪認真想讀呢間學校先?其實好多野可以做, 雖然唔保証一定得, 但係咪應該付出左先呢? O係呢一年, 係咪繼續俾小朋友保持進步?定係IN完即刻QUIT左唔再保持課外活動, 再進一步?有冇KEEP住寫信俾你地口中心儀嘅學校, 報告子女嘅進度?如果冇主動做, 學校點會知你地有誠意同決心呢?