用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 有冇A仔讀完S位,之後選擇入國際學校?
go

有冇A仔讀完S位,之後選擇入國際學校? [複製鏈接]

我覺得傳統學校程度太深,就算上到一年級都好痛苦。

有冇人讀國際學校?? 起碼少d功課,活動教學就會有興趣學習。 但interview都係大問題

有冇人分享下?? thanks

1    0    0    0

Take a look of the harbour school!!

回覆:gbmama 的帖子

我都有同樣想法,阿仔現時k1, 言語十分遲緩,阿仔應該很難pass到個interview。international school的year 1是K3, K2就要interview了

現在國際學校都幾難入, 不過, 聽聞耀中比較易考, 識個SEN仔入左去讀, 零壓力

回覆:pocoyo123 的帖子

耀中兩歲班入唔到之前幾乎冇機會,請問邊間易入D?

irisban 發表於 15-10-10 14:08
耀中兩歲班入唔到之前幾乎冇機會,請問邊間易入D?
佢讀九龍塘耀中, 小一入的, 佢家長話唔難, 只是INTERVIEW用全英回答,詳情無問, 不過, 是兩三年前的事, 和現在有無分別, 要CHECK 下先知.
其實, 我另外聽過有家長說, 泓立國際收生都比較易, 不過, 學費就比較貴, 好似要OVER 20萬一年.

利申, 我以上只是朋友說, 實際要家長自己CHECK
‹ 上一主題|下一主題