用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 女拔要interview幾耐?
樓主: JonesDay
go

女拔要interview幾耐? [複製鏈接]

回覆:szechu2004 的帖子

阿女都話老師好人,in 完好開心。但身為家長的我,就覺得老師cool 了點!

引用:阿女都話老師好人,in+完好開心。但身為家

原帖由 fa_chan 於 15-10-07 發表
阿女都話老師好人,in 完好開心。但身為家長的我,就覺得老師cool 了點!

...
其實大部分老師都是在課室考核學生,而大家家長在登記處、禮堂或體育館見到的都應該是PTA義工家長,即嗰班有錢太太。

引用:Quote:原帖由+fa_chan+於+15-10-07+發表阿

原帖由 Crabmeatsoup 於 15-10-08 發表
其實大部分老師都是在課室考核學生,而大家家長在登記處、禮堂或體育館見到的都應該是PTA義工家長,即嗰班 ...

点解你覺得PTA義工家長一定=有錢太太? 願聞其詳。我想不是一定的。

引用:Quote:原帖由+Crabmeatsoup+於+15-10-08+發

原帖由 dwkw333 於 15-10-08 發表
点解你覺得PTA義工家長=嗰班有錢太太? 願聞其詳。
Hermes 是standard裝備,咁算唔算有錢?可能對李家來説算平民。

引用:我都係hall等左囡囡個半小時,套drama+都幾

原帖由 BBbuddy 於 15-10-06 發表
我都係hall等左囡囡個半小時,套drama 都幾精彩
我都覺得好睇

The Drama is very nice and funny...I couldn't stop laughing for few scene...

回覆:女拔要interview幾耐?

是否如傳聞中有女女著ccxg或格仔裙校服去in呢?

引用:是否如傳聞中有女女著ccxg或格仔裙校服去in

原帖由 傻太 於 15-10-08 發表
我見到不同的學生都有着不同學校的校服。放學趕唔切換,着住去都好正常啫!

引用:是否如傳聞中有女女著ccxg或格仔裙校服去in

原帖由 傻太 於 15-10-08 發表
我見到啦... ccxg

我都係落青蛙時排隊上露天樓梯, 我把傘大部分遮女女, 佢竟然鞋襪都無濕, 我就後面濕晒, 媽媽真偉大

阿女昨天面試, DGJS係第一間面試學校, 好流暢, 學生helper smart.

離開時還見到好多學生展品.

dwkw333 發表於 15-10-8 06:09
点解你覺得PTA義工家長一定=有錢太太? 願聞其詳。我想不是一定的。

其實我這個只是說笑而已!我只想帶出,家長們在登記處、禮堂或體育館見到的,即很多家長覺得較cool嘅工作人員,其實不是老師,應該是義工家長。

引用:欣賞學生義工,但某D老師就好似好pushy+,+

原帖由 fa_chan 於 15-10-07 發表
欣賞學生義工,但某D老師就好似好pushy , 相比起其他小學老師,冇咁nice. 只是個人觀感,不喜勿插!

...
大部分是家長義工,老師應該在 interview room 內。

回覆 傻太 的帖子

我見到好幾個都穿著CCXG / 格仔裙去interview

回覆 Jaimemami 的帖子

me too, 真係好睇, 製作認真, 有深度, 超讚!

幾時知道有無second in?

回覆:bon173173 的帖子

我睇網頁話部分學生或再獲個別接見,但又話沒有第二次約見唔等於不獲取錄。

我都想知幾時 second in

回覆 bon173173 的帖子

I've got the 2nd in letter on Oct 24 last year. You may make reference to....

睇番上年嘅post, 24/10 收信,3/11 - 17/11 second in, 21/12 result released ; 如果跟番上年,好可能下星期尾出信,2/11 - mid Nov second in .... 22/12 result release

學校睇唔睇portfolio去選學生入second in?
‹ 上一主題|下一主題