用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 Deleted
樓主: babyboxoftoys
go

Deleted [複製鏈接]

哈哈哈哈,原來你係知道呢單野,梁太係咪老師個老婆??? 你維護緊d野喎。越講越黑暗,哈哈   

醒目開學勳章 王國長老

溫馨提示:

文責自負,所有留言,不代表親子王國立場。

會員如在文章中發表任何言論而被告誹謗,一切後果教育王國恕不負責,並保留刪除有關文章之權利,如教育王國因會員言論而需負上民事責任,將保留向會員作出追究之權利。

每間學校也有其存在價值. 如會員在不同版面刻意評擊學校, 會被視為違規, 敬請注意!
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

回覆 JoJo 的帖子

謝謝版主,已經把句子修改好,免得你地難做

老實說,你怕你就唔好報呢間,身為家長,都唔識去尊重人,人地係正當職業,無犯法!而娛樂新聞好多都係作出黎,你自己諗下啦!

我諗大家錯左focus
個女的職業絕對冇問題
問題係如果如樓主所講男嘅溝家長
呢個先係問題

仲有報導係林小姐自己講個男嘅係佢經理人
咁老師做outside practice 都有問題啦
唔明學校點搞

自己有女讀緊都覺有問題

引用:+本帖最後由+babyboxoftoys+於+15-10-5+16:

原帖由 babyboxoftoys 於 15-10-05 發表

老老實實,我都係睇到On.cc 同蘋果先知,但已經即時唔 ...

相信the world is changing!我地所睇重的道德價值已俾人話out, 所以去教年輕人成長的老師, 不倫戀愛是可接受的.(如果報導正確), 就算報導不正確, 但我相信老師應避嫌, 以免招人話柄, 因老師就是學生的榜樣

(不喜物插)

這單新聞的確影響校譽,家長對這位老師的印象扣分很正常。雖然話老師有婚外情是個人的事,但影響學校就唔多好

新聞女星的兒子已經轉校,嚴格來說不是家長和老師搞婚外情。我反而奇怪一個已轉校的家長,宣傳個人工作為何要消費學校,如果PTA家長對她有微言,也是家長間的私人問題,有需要向傳媒公開嗎?希望得到別人的尊重,首先自己要言行謹慎。

不過,一間學校有過百位老師,一個人的行為不足以代表所有老師的操守水平

jql    發表於 15-10-7 09:11

In reality, the article never stated the 婚外情人 is the teacher, it is only the reader they link up all information on their own thoughts.

mother904 發表於 15-10-7 07:13
這單新聞的確影響校譽,家長對這位老師的印象扣分很正常。雖然話老師有婚外情是個人的事,但影響學校就唔多 ...

非常認同你的留言,尤其係第二段關於宣傳的內容。由第一個傳媒訪問開始已不停消費學校,心水清D的家長都知發生緊咩事!

奇就奇在一個九唔搭八,只係有興趣入讀學校又將道德論擺到高高在上的樓主可以喺幾份花邊新聞得知男的係PE老師,仲要喺網上發酵擴大件事,究竟黑暗面喺邊真係無人知!

老師個人生活如何我不是太關心,我只知一群唔係咁得閒研究娛樂新聞的學生口中,問十個,十個都非常喜歡及尊敬呢位老師,我亦相信學校與老師之間會有協調方案。咁鐘意鑽研花邊新聞的家長真係無謂考慮讀呢間學校了!

babyboxoftoys  Reply  發表於 15-10-7 13:36

三段樓主提供的新聞連結都沒有提過 表哥 ERIC 是老師,亦沒有提過 ERIC 在那裏教書。

樓主自稱不是該校的人,簡單來說,只是一位看花邊新聞的人,但竟然有能力知道 ERIC 是該校的老師。

突然有新國民出現 (10月6日註冊),自稱女兒是在該校讀書,覺得老師有問題。

大家要小心!

親子童讀樂

引用:+本帖最後由+babyboxoftoys+於+15-10-5+16:

原帖由 babyboxoftoys 於 15-10-05 發表

老老實實,我都係睇到On.cc 同蘋果先知,但已經即時唔 ...
三篇睇晒都無講係依間度教,樓主想像力豐富,唔好up得就up,為恐天下不亂

babyboxoftoys  Reply  發表於 15-10-7 13:35

回覆 憫父 的帖子

樓主點解知我唔知啦
我就係見到有人講我咪開acct 回應囉?乜咁都唔得㗎?
做開CD Rom 講下野都唔俾 想問要小心咩呢?

定你知內情係家長誤會?

如果真係有仔女讀果間我相信好多家長都知咩事

如果該藝人唔係咁高調我諗都冇乜人會知囉
有時做人唔好咁多陰謀論

講嘅係事實同個人感受
如果原來我睇報導認錯左個老師麻煩指正下啦

引用:+本帖最後由+憫父+於+15-10-7+10:07+編輯+\

原帖由 憫父 於 15-10-07 發表

三段樓主提供的新聞連結都沒有提過 表哥 ERIC 是老師,亦沒有提 ...
x2 ………R 哂頭

其實無所謂,唔同意見唔緊要,我都係想睇下會唔會有人同我一樣諗法,至於消息來源,起初都只係睇報紙Apps, 後來有2個巴打絲打pm, 令我知道更多呢位亞Sir既dirty野,呢個人根本唔值得比佢係呢間咁好既學校教,前年聽完Talk,呢間學校當時比我印象好好,覺得而家d 校舍好靚,好impressive架,所以呢d消息我會覺得好不悅
內裡個D dirty 野,我唔講了,大家自己思考,我只係初級年輕爸爸,可能我錯,但係我接受唔到呢種行為,我會向壞個邊思考,呢個係自己性格,不過要多謝晒大家既意見,全部都好寶貴,我以往好少睇BK,睇多以前N班K1個時,而且都係CD ROM多,希望大家唔好以為我扼人,哈哈

另外我已經決定左唔報呢間,然而女兒仲可以有其他選擇,相信我既朋友,同唔相信既朋友,都多謝你地,我唔睇你地留言喇,呢幾日好忙無時間睇BK,有機會第日再吹水,ByeBye喇

引用:+本帖最後由+憫父+於+15-10-7+10:07+編輯+\

原帖由 憫父 於 15-10-07 發表

三段樓主提供的新聞連結都沒有提過 表哥 ERIC 是老師,亦沒有提 ...

Exactly

引用:回覆+憫父+的帖子 樓主點解知我唔知啦我就

原帖由 hyekyo01 於 15-10-07 發表
回覆 憫父 的帖子

樓主點解知我唔知啦
又來一個 Oct 6 注冊新國民。

EK JM 不是蠢的。

想攻擊他人找叧一個forum吧。

回覆 siden 的帖子

係㗎 冇人以為大家蠢
只不過覺得你懶醒
開新acct 係因為我之前冇
見到個topic 覺得不吐不快
如果要攻擊佢唔洗上forum
我直接搵校長仲有用啦
呢件事基本發生左年幾兩年
大把家長眼寃

唔通新acct 撐佢先得
發表你覺得係負面意見就唔得?

老師道德標準理應比其他人高
受愛戴又如何?

更何況唔知係咪呢

算了我覺得樓主應該delete 呢個post
俾人話人身攻擊就唔好啦

hyekyo01 發表於 15-10-6 11:48
我諗大家錯左focus
個女的職業絕對冇問題
問題係如果如樓主所講男嘅溝家長
樓主幾時有講過男既溝家長?? 唉....不吐不快真係情願你直接同校長投訴好過喺度唱!!  

回覆 憫父 的帖子

睇完那三段都唔覺有LINK UP TO HKBUAS,根本都不會在意,見到新聞的TITLE,都唔會CLICK 入去看。
有時八卦新聞,只當笑話一則,無謂將件事放大來看。  八封新聞既野有幾真,樓主唔係唔知呀

‹ 上一主題|下一主題