用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Joyful World 麗城認真吹水區
樓主: 出前小丁
go

Joyful World 麗城認真吹水區 [複製鏈接]

我囡囡係 Jungle PM. 其實都未有確認,係辦事處用電話講㗎咋!

我想問下麗城Joyful 的facebook page 係咩名啊?
另外,之前post 有提到joyful 有upload 平時小朋友上堂的相,係邊度download??

引用:我想問下麗城Joyful+的facebook+page+係咩

原帖由 wongwongbaby 於 16-03-10 發表
我想問下麗城Joyful 的facebook page 係咩名啊?
另外,之前post 有提到joyful 有upload 平時小朋友上堂的 ...
學生上堂相會每月upload 到google drive. 因私隱原因, 每班條link 只會給該班的家長。

明白! 謝謝!

今年talent show 係Tuen Mum. 大家點睇??? 好似好遠咁

引用:今年talent+show+係Tuen+Mum.+大家點睇???+

原帖由 出前小丁 於 16-04-15 發表
今年talent show 係Tuen Mum. 大家點睇??? 好似好遠咁
我冇參加呀,而且我覺得幾貴下

回覆:Joyful World 麗城認真吹水區

想問下有冇讀緊K1嘅媽媽?k1功課多嗎?我仔讀緊n, 考慮緊繼唔繼續升k1,大家有咩意見?

出前小丁 發表於 16-4-15 18:19
太多學校申請結業禮場地,申請不到荃灣都沒有辦法。

fatfathung 發表於 16-4-20 00:06
想問下有冇讀緊K1嘅媽媽?k1功課多嗎?我仔讀緊n, 考慮緊繼唔繼續升k1,大家有咩意見?

...
開學第二個月開始,每日都有一份功課,星期二只看圖書(不需交報告),星期五會3份,但都是很容易的連線,填色,貼貼紙。下學期開始寫ABC,一星期內學寫3個英文字母,第二星期停寫,學校建議自行練習,第三星期再學寫新的3個英文字母,如此類推。中文字,每星期寫一次,先是學寫一丨丶亅丿 ...等,而家4月份寫到十口...之類

引用:Quote:fatfathung+發表於+16-4-20+00:06+想

原帖由 prisca126 於 16-04-20 發表
開學第二個月開始,每日都有一份功課,星期二只看圖書(不需交報告),星期五會3份,但都是很容易的連線,填 ...
多謝你嘅資料呀!

醒目開學勳章

回覆:prisca126 的帖子

簽名被屏蔽

引用:英文我就不太擔心,但中文足夠嗎? +

原帖由 cat_tam 於 16-04-20 發表
英文我就不太擔心,但中文足夠嗎?
K1每星期有一份認字功課,另外每月大概教20個詞彙,但每月的評估需要認讀大約10個詞語。中文教科書都是全港幼稚園一般在用的那本。每星期借閱的圖書是中英交替。

prisca126 發表於 16-4-21 18:20
K1每星期有一份認字功課,另外每月大概教20個詞彙,但每月的評估需要認讀大約10個詞語。中文教科書都是全港 ...
大家認為 joyful 好嗎? 我見佢比較少私校/ 直資 既 track record, 係 lee 間幼稚園既家長唔多考小學? 定係 joyful 唔夠競爭力?

引用:Quote:prisca126+發表於+16-4-21+18:20+K1

原帖由 DevilPig 於 16-06-07 發表
大家認為 joyful 好嗎? 我見佢比較少私校/ 直資 既 track record, 係 lee 間幼稚園既家長唔多考小學? 定係  ...
多唔多考小學真係唔知,只不過我姨仔講佢認識有考私小的家長都有私/直小。至於津小扣門,上年扣門仁立入2個,聖羅撤入2個,思源入2個,其他扣門唔清楚。

《徵》男生夏季校服,9月讀N班。如果可以送出或平讓,各位可以PM 我,謝謝。

回覆 DevilPig 的帖子

我見佢好似更新左2015-16 嘅升小資料. 我見都幾平均. Offer 好似都ok.咁.
http://www.joyfulenglish.edu.hk/en/index.html

fatfathung 發表於 16-4-20 00:04
我冇參加呀,而且我覺得幾貴下
咁1年1次.老爺99又想睇.都無得計果D錢.

9月返k1~有無what's app group可以加??

我個仔都係9月升k1 pm

大家Joyful 的第1,2天如何呀??? 見到有部份老師唔同左 希望新老師OK
‹ 上一主題|下一主題