用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 沙田區 B1b / B1c 好動女
樓主: sunshine0613
go

沙田區 B1b / B1c 好動女 [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+sunshine0613+於+16-01-07+發

原帖由 metrochung 於 16-01-08 發表
我自己覺得唔應該為咗怕冇嘢食而放棄一間好學校,揾食係求生技能的一種,有得佢自己照顧自己啦! 出來做嘢唔 ...
我明你意思。如果她也心儀這學校,我便不會想這點。
現在是她對沙循沒有特別感覺,因她嫌返學遠,如果加上食飯(6年)煩,也不能完全ignore呢點

baby111 發表於 16-1-8 16:15
溫馨提示 :
如果呈分試曾經有C, 選校一定要穩振, 因為上年好多學校叩門表格講明全科一定要B以上,C已經唔駛 ...
Thanks for the warm reminder, appreciate.

回覆:baby111 的帖子

成績表上不可有任何C? 如默書 C 總等級是B+ 可以嗎?

引用:成績表上不可有任何C?+如默書+C+總等級是B+

原帖由 mymflove 於 16-01-12 發表
成績表上不可有任何C? 如默書 C 總等級是B+ 可以嗎?
呢啲情況當然照填B+啦,有部份入學申請表係有寫明要求要B以上。

回覆:洋蔥頭媽咪 的帖子

即係個科最後拉出來總等級有B以上就可以了?

引用:即係個科最後拉出來總等級有B以上就可以了

原帖由 mymflove 於 16-01-12 發表
即係個科最後拉出來總等級有B以上就可以了?
係,其實學校都唔會只睇一次成績,會自行判斷,照填左先啦。

‹ 上一主題|下一主題