用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Victoria playgroup
樓主: Avis_chu
go

Victoria playgroup [複製鏈接]

回覆:Victoria playgroup

咁Victoria 可以嘛?
可以recommend 下其他kindergarten 嘛?

回覆:jyk 的帖子

我意思係睇你報邊間維記分校

....

我都想問下邊間維記好一點又有機會入,我聽其他家長講北角同CWB 係一定認人才可以入?
另外,維記入國際學校多唔多?例如,ESF

引用:我都想問下邊間維記好一點又有機會入,我聽

原帖由 Avis_chu 於 15-09-29 發表
我都想問下邊間維記好一點又有機會入,我聽其他家長講北角同CWB 係一定認人才可以入?
另外,維記入國際學 ...
我地入cwb 唔識人no siblings, 揀呢個campus 係因為近屋企,不過group in 嗰日真係睇到超多人考,同一齊考既小朋友又好bright 好醒目!

若果1st choice 揀銅鑼灣或海峰園,pm 會唔會機會大d?

其實係咪大多數都偏向鐘意揀am?

引用:若果1st+choice+揀銅鑼灣或海峰園,pm+會唔

原帖由 jyk 於 15-09-29 發表
若果1st choice 揀銅鑼灣或海峰園,pm 會唔會機會大d?

其實係咪大多數都偏向鐘意揀am?
Pn 英普係無AM只有PM 1 班

回覆:lamlam0710 的帖子

我想知點叫出奇地好?完全跟足老師指示?

回覆:shirleyyfyip 的帖子

我無參加PG,上年報中康,收左,所以學校都會看表現。

請問你係am 定 pm? 揀trilingual 嘅話, pm 會唔會機會大d?(打算報銅鑼灣,北角,寶翠園or海怡)

Thanks

引用:我剛收到電話,Victoria+playgroup+收我個

原帖由 Avis_chu 於 15-09-24 發表
我剛收到電話,Victoria playgroup 收我個女,佢現在歲半。我想問問大家,
1. 有沒有人參加過,內容同師資 ...
想問下你等左幾耐佢話收你?我等左十一個月才收到通知話收我個仔但我已經簡左woodland

我其實都係等了十個月左右,可能我的女女是大B 所以唔係話好等好耐,我見過好多家長都話一出世便去報,都要等年幾

想請教一下,如果我小朋友已經20個月,係咪唔需要再浪費時間報playgroup架?

回覆 yee123480 的帖子

其實我覺得可以直接報N 班,不要浪費時間等。可以報其他先,以提升INTERVIEW SKILL
‹ 上一主題|下一主題