用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 coedu 要 in 幾耐?
樓主: fwan1213
go

coedu 要 in 幾耐? [複製鏈接]

引用:回覆+sinsin_ma+的帖子 可能我地果group+

原帖由 ella1029 於 15-09-30 發表
回覆 sinsin_ma 的帖子

可能我地果group 已注定陪考..所以無考咁多野!!anyway~~平常心!! ...
沒打緊,小女形容的也和上面其他分享容易多了丶範圍少了。整體也是愉快的經驗,雪條環節我女兒樂了半天。

simonwan 發表於 15-9-25 20:58
不一定。我見到有遲一組入的小孩,比前一組的早出來。

同組入, 同組出. 跟"見到有遲一組入的小孩,比前一組的早出來", 沒矛盾呀.

聽到的消息, 都蠻確定是, 同組入, 同組出. 因為同組一個個房去玩, 去完一個房再叫去第二個房.

有D 組會SKIP 左某D 房, 可能人流控制. 唔知係咪前面組留好耐, 後面既組又會快D.

如果真係傳聞話, IN 得耐機會高D...

咁仔女IN 得耐, 只能証明佢同組有真命天子, 但唔一定係佢.

如果佢IN 得短, 姐係話全組都無行, 但唔係話佢表現差過IN 得耐果組既小朋友.

Hillkymama  同意, 估計十分合理.  發表於 15-9-30 10:05

引用:+本帖最後由+retriever+於+15-9-30+10:07+

原帖由 retriever 於 15-09-30 發表
真命天子?

ppmmbb 發表於 15-9-29 11:10
可能有「特別」人士係組內?

驚老師唔識「如何評分」,溫馨提示老師!
特別人士有特別隊

Snoopyboy 發表於 15-9-30 10:22
真命天子?

我估意思係, 同組中有一個表現好好,合乎學校要求, 咁就成group去多啲課室,考耐啲.
而成group人入面,最叻嗰個咪真命天子囉, 有機入second-in 囉!

1. 耐 = 可入2nd-in的真命天子
2. 耐 = 陪真命天子的
3. 快 = 成班無機,去少啲課室
4. 快 = 成班好醒考得好快 (機會細啲)

另外, 14年有個post,有個妹考了10樣野, 而阿仔成班朋友和同學中,強啲嘅真係考耐啲.
阿仔改期(唔知有無關係)又考少幾樣.不過佢都唔識啲英文字,又話玩咗N次紅綠燈,所以點都無機.

大家Good Luck!

Hillkymama 發表於 15-9-30 10:43
我估意思係, 同組中有一個表現好好,合乎學校要求, 咁就成group去多啲課室,考耐啲.
而成group人入面,最叻嗰 ...

我估既, 係根據個傳聞, 所謂IN 耐D 機會大D... 呢個我唔係好信愈耐愈大機, 當然IN 太短時間係有D 問題啦.

講返轉頭, 其實同組入同組出係好合理既人流控制. 換位思考, 如果走散左同組小朋友都出左來, 去邊搵返個仔/女比人?!

我所理解, 有一PART同組 玩集體遊戲, 如果睇唔到有突出既, 成組玩快D 唔奇.

就算有優秀品種, 也不一定個個房要玩齊才看到真命天子. 相信呢D測試很大程度, 最後答案唔係最重要, 主要看小朋友解難的態度...

所以有人話IN 左2個小時, 我估其實係咪同組有人去左PU PU

MAJJ  非常同意你的猜測👍🏻👍🏻👍🏻  發表於 15-10-2 23:00
Hillkymama  哈哈! 我尋日真係見到兩個女仔in途中出黎去廁所,廁所又清潔緊,等咗一陣.  發表於 15-9-30 11:31

引用:+本帖最後由+Hillkymama+於+15-9-30+10:44+

原帖由 Hillkymama 於 15-09-30 發表
好詳細,謝謝
我仲以為是「有關係的人事」咁解

引用:Quote:ppmmbb+發表於+15-9-29+11:10+可能有

原帖由 Rayho168 於 15-09-30 發表
特別人士有特別隊
每間都有

retriever 發表於 15-9-30 10:00
同組入, 同組出. 跟"見到有遲一組入的小孩,比前一組的早出來", 沒矛盾呀.

聽到的消息, 都蠻確定是, 同組 ...
同一組中,我都見到有小孩比其他人遲出來,唔知系唔系因爲去佐厠所。

有冇人知道幾時先有2nd in信?

引用:有冇人知道幾時先有2nd+in信?

原帖由 MAJJ 於 15-10-02 發表
有冇人知道幾時先有2nd in信?
會先收一個2555xxxx的電話再收信!

回覆 tinyan1977 的帖子

Thanks, tinyan1977

回覆:MAJJ 的帖子

幾時會收電話?

回覆 Hillkymama 的帖子

我個女只係interview左半個鐘
咁係咪一定冇機?

我又係衰, 我冇早到15MINS登記, 剛剛好到達, 所以登記時老師叫我地跟下一批的小朋友. 同埋囡囡話老師只是問了她的名字和age, 没有問其他. 但囡囡話好中意間學校和老師.

jessiekwanhui 發表於 15-10-8 14:05

我個女只係interview左半個鐘
不知道呀!

但我知我阿仔肯定無機,9個英文字都認唔到.

我仔話中,英認字都冇圖!英文一個字有好多個字母!

回覆:hokabb 的帖子

dele

其實校長話小朋友最緊要有品格有禮有童真, 我諗認字呢part唔會太重要, 認唔到英文都唔會扣好多分的.
如果認英文字真係咁重要, 校長應該叫家長多D谷小朋友vocabulary la~

jessiekwanhui 發表於 15-10-8 16:37

其實校長話小朋友最緊要有品格有禮有童真, 我諗認字呢part唔會太重要, 認唔到英文 ...
呢D門面說話你真係信?! 認真你就輸

jessiekwanhui 發表於 15-10-8 16:37

其實校長話小朋友最緊要有品格有禮有童真, 我諗認字呢part唔會太重要, 認唔到英文 ...
玩咗廿次123紅綠燈,砌下圖外,無問其他野呢!如果咁都有2nd-in, 阿仔應該係玩紅綠燈天才 :p Lol
‹ 上一主題|下一主題