用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 機票幾錢
樓主: AS-Ma-Ma
go

機票幾錢   [複製鏈接]

引用:之前識左個+BK+mami,佢囡囡同我亞女同校,

原帖由 basbyy 於 15-10-08 發表
之前識左個 BK mami,佢囡囡同我亞女同校,佢前兩日發現 BA Easter 機票,倒頭直航連稅 $8,812,佢即刻幫我 ...
還得神落

basbyy    發表於 15-10-8 14:26

醒目開學勳章

引用:之前識左個+BK+mami,佢囡囡同我亞女同校,

原帖由 basbyy 於 15-10-08 發表
之前識左個 BK mami,佢囡囡同我亞女同校,佢前兩日發現 BA Easter 機票,倒頭直航連稅 $8,812,佢即刻幫我 ...
有照應真係好!

有冇人試過 Swiss Air,  在 Zurich 轉機, 轉機只需等個半鐘, 現在 quote 暑假票
GBP 573      LHR-ZRH-HKG, then HKG-ZRH-LHR

回覆 SYSquare 的帖子

Virgin 冇位, BA 都好貴, 可能真是 book 得太遲了

引用:有冇人試過+Swiss+Air,++在+Zurich+轉機,+

原帖由 iamno4 於 15-10-11 發表
有冇人試過 Swiss Air,  在 Zurich 轉機, 轉機只需等個半鐘, 現在 quote 暑假票
GBP 573      LHR-ZRH-HKG, ...
你呢個價包咗tax未?

回覆 hjma 的帖子

包咗

引用:回覆+hjma+的帖子 包咗

原帖由 iamno4 於 15-10-11 發表
回覆 hjma 的帖子

包咗
咁都算平喎,我都未買呢程飛,應該都吾使指意買直航,太貴啦

我買到Virgin暑假$11250,Easter買lufthana$8190,全部己連税算抵

醒目開學勳章

回覆:機票幾錢

入卦一問,如果要轉機,但第一程delay 咗,去到轉機的機場原定搭嗰班機已經走咗。 咁點算啊?

回覆 louisagood 的帖子

要睇果間航空公司一日有幾多班機飛倫敦,如果有下班機去而又有位就會比你上,因為係佢自己機delay而令我錯過班機而不是我遲到

有朋友試過, 因該航空公司一日只有一班機返港, 結果要遲一日才飛返香港, 航空公司只讓小朋友在貴賓 lounge 睡一晚, 有尼龍床, 有派飲品及簡便晚餐, 另加一些餐卷, 但銀碼不大, 勉強夠買三文治加飲品, 還在第二天早上把他趕離貴賓室, 要在機場等到晚上才再上機。都幾慘!  此後朋友怕怕了, 可以的話坐直航。

講錯, 不是一日只有一班機返港, 而是航空公司話只可以安排下一日同一班機返港。

試過轉機時有boarding pass 上不到機,下一班都full, 結果要坐下一天機,自已要求酒店加餐廳券津貼,酒店車接送,但當時行李不知下落,好彩在Heathrow airport 找到,估計行李早到一天。

引用:我買到Virgin暑假$11250,Easter買lufthana

原帖由 scso 於 15-10-11 發表
我買到Virgin暑假$11250,Easter買lufthana$8190,全部己連税算抵
頭先又上網買呀仔暑假機票,貨比三家,竟然比我吼到維珍倒頭來回唔使9千!仲要係香港返英國果程係premium economy!
好開心呀!
不過係呀仔第一次坐維珍,返香港班機要成十點幾(佢坐開六點幾機),佢要響機場等多四個鐘!不過真係平好多!所以佢都肯試吓。我哋就俾佢坐一程premium economy 當補償番啦!反正來回唔使9千真係好抵。

回覆 Ruby1219 的帖子

真係好平呀我無買過到頭飛, 因我check親都唔平得好多,可能初中D放假日子緊咗無高中或大學咁彈性啦, 1Sep開學係好貴, 請問你到頭買什麼日子咁平? 你小朋友可係機場食下野行下duty free上下網, 好快就上機, 維珍service比Cathy好

引用:+本帖最後由+scso+於+15-10-11+22:45+編輯+

Is Jul 2 LDN-HKG then Aug 30 HKG-LDN.

佢學校d schedule 都好inflexible, 我都好surprise 有咁平,吾敢相信自己的眼睛。

回覆:機票幾錢

維珍ok嗎?現在BA倒頭機都5平!今年度3套已經搞掂,來年真是要抓緊機會睇下有冇平d既直航

2Jul咁早放暑假,請問你第一套機票你先買單程or一年期來回票?點樣抵D呢?

引用:Quote:原帖由+scso+於+15-10-11+發表本帖最

原帖由 Ruby1219 於 15-10-11 發表
Is Jul 2 LDN-HKG then Aug 30 HKG-LDN.

佢學校d schedule 都好inflexible, 我都好surprise 有咁平,吾敢 ...
想問9月張機票係咪出張單程先?之後全部出晒倒頭飛係咪平d?

引用:回覆+Ruby1219+的帖子 2Jul咁早放暑假,請

2Jul咁早放暑假,請問你第一套機票你先買單程or一年期來回票?點樣抵D呢? ...
我係舊年十一月mid term break 完HKG-LDN 嗰張買單程,好似係CX$8,xxx.之後就十二月到一月頭的mid term break 買LDN-HKG-LDN 倒頭來回。

‹ 上一主題|下一主題