用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 機票幾錢
樓主: AS-Ma-Ma
go

機票幾錢   [複製鏈接]

hjma 發表於 15-9-23 15:01
其實坐EK幾好,$平D又可在中途轉機行吓舒展吓,不過我阿仔阿女都話寧願直航一次過,鬼咩,佢兩個都瞓得著 ...
不過我個日搭返來,在機場見搭EK(都係terminal 3)的中東家庭有好多BB同細路,.只耍機上有一個扭計,成程機都幾慘.

引用:Quote:原帖由+vet+於+15-09-22+發表11K,CX

原帖由 joymama 於 15-09-22 發表
CX 聖誕來回直航機票要萬五
VS  Hong ~London11月番去
London~Hong kong 12月番來$97xx

回覆 AK_Fans 的帖子

我係打電話幫Virgin買, 大約坐5次來回送一套來回, 因我試過幾次agent問價差唔多價錢, 我唔明好多人都揾agent買到平機票而我問過兩間agent都唔平所以直接幫Virgin & lufthana買

亮燈 發表於 15-9-23 06:41
如果係就一定坐啦!我問過要$16XXX,仲好似未計稅
亮燈兄坐后請發表下文章,意見。大家參考下!thanks

wloi 發表於 15-9-23 19:34
不過我個日搭返來,在機場見搭EK(都係terminal 3)的中東家庭有好多BB同細路,.只耍機上有一個扭計,成程機都幾 ...
yes...

引用:+本帖最後由+scso+於+15-9-23+21:43+編輯+\

原帖由 scso 於 15-09-23 發表

哦,謝謝你的回覆啊。我也是問過都吾係平,即是打去維珍直接訂嗎?

其實agent 幫手比較那航空公司及時間,可hold 住位,不用即付。團體飛才有平,去英國來回更加冇。不過學生機票要改時間,agent 就可搞手續。各有好處。

引用:Quote:原帖由+vet+於+15-09-22+發表11K,CX

原帖由 亮燈 於 15-09-23 發表
如果係就一定坐啦!我問過要$16XXX,仲好似未計稅
11K你地覺得好抵?我仔大部份坐BA, 都是9k多少少吾過10k. 啱啱攞埋executive club bronze membership.
上星期agent quote 2016暑假BA 要$11,xxx, (CX$13,xxx), 我仲心大心細

Ruby1219 發表於 15-9-24 00:06
11K你地覺得好抵?我仔大部份坐BA, 都是9k多少少吾過10k. 啱啱攞埋executive club bronze membership.
上 ...
你呀仔是否大學生?中學生的假期冇太多彈性,一定貴。

Ruby1219 發表於 15-9-24 00:06
上 ...
當然唔算好抵,只是合理,因CX太貴。BA未坐過,因要倫敦轉機,坐EK就杜拜轉機,每程都係7.5小時左右,會舒服少少。

plllam 發表於 15-9-23 22:09
亮燈兄坐后請發表下文章,意見。大家參考下!thanks
你係指芬蘭航空?

網上訂或直接打去Virgin都可

引用:Quote:Ruby1219+發表於+15-9-24+00:06+11K

原帖由 noel2010 於 15-09-24 發表
吾係呀。佢中五咋。佢學校d假期一定係貴機票,永遠用吾到Asia miles or Avios 換

引用:Quote:Ruby1219+發表於+15-9-24+00:06+11K

原帖由 noel2010 於 15-09-24 發表
今年暑假張機票都係$9k幾。我係年頭先叫agent 買,反而平過之前上網見到嘅價

引用:其實agent+幫手比較那航空公司及時間,可ho

原帖由 noel2010 於 15-09-23 發表
其實agent 幫手比較那航空公司及時間,可hold 住位,不用即付。團體飛才有平,去英國來回更加冇。不過學生 ...
我都覺得幾agent好D, 可以hold位,deadline前 rebook再rebook,  彈性大D.
hk無直航brimingham,  唯有選擇轉機,or direct london再轉車,都系唔放便啦。

回覆 Ruby1219 的帖子

Ruby1219 可否 pm agent 名給我?  你的 agent  幾平。是否可以先 hold 位, 攞左個平的價錢然後遲些才俾錢?

回覆 亮燈 的帖子

yes ;>

bb360 發表於 15-9-24 10:19

Ruby1219 可否 pm agent 名給我?  你的 agent  幾平。是否可以先 hold 位, 攞左個平 ...
pls send to me 2,thanks.

bb360 發表於 15-9-24 10:19

Ruby1219 可否 pm agent 名給我?  你的 agent  幾平。是否可以先 hold 位, 攞左個平 ...
我都想要,麻煩Ruby send 埋我, 謝謝

Ruby1219 發表於 15-9-24 08:53
今年暑假張機票都係$9k幾。我係年頭先叫agent 買,反而平過之前上網見到嘅價

...

pls send to me x3, thanks
‹ 上一主題|下一主題