用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 機票幾錢
樓主: AS-Ma-Ma
go

機票幾錢   [複製鏈接]

回覆 dorame 的帖子

可否PM在哪裡買BA直航? 謝謝妳

回覆 dondon1215 的帖子

我上星期直接打電話去官網買,因買young adult, 要經電話人手訂。

引用:回覆+dondon1215+的帖子 我上星期直接打電

原帖由 dorame 於 16-03-23 發表
回覆 dondon1215 的帖子

我上星期直接打電話去官網買,因買young adult, 要經電話人手訂。 ...
我不嬲自己直接上網用信用卡買,阿仔16歳,算Young adult ?

dorame  BA - age 12-15 are young adult.  發表於 16-3-23 12:42

DKmum 發表於 16-3-12 11:29
我book左 gotogate 2016 xmas 個程機票,好平,如無記錯大概$87xx
請問gotogate信得過嗎?

火鳥 發表於 16-3-23 16:05
請問gotogate信得過嗎?
你咁問令我有點緊張,因我経sky scanner book 了 gotogate xmas 2016 俾呀女!即刻上BA 官網my upcoming flights 度check, 我女個booking存在並正確,那應該冇問題吧!我前後經sky scanner booked 過三次BA平機票,每次都5同vendor 買,so far ok!

DKmum 發表於 16-3-24 11:22
你咁問令我有點緊張,因我経sky scanner book 了 gotogate xmas 2016 俾呀女!即刻上BA 官網my upcoming fl ...
Thanks

回覆:機票幾錢

買機票,是否做UM好,如罷工,壞機,航空公司優先照顧,安排住宿及後補先,是否?

引用:買機票,是否做UM好,如罷工,壞機,航空公

原帖由 brother4 於 16-03-26 發表
買機票,是否做UM好,如罷工,壞機,航空公司優先照顧,安排住宿及後補先,是否?

...
直接打去問航空公司會清楚D

回覆:亮燈 的帖子

請問有無仔仔女女座過卡塔爾航空去brimingham  ? 經多哈轉機。
而家座開EK, 不過9 月同12 月D飛貴,要$11.5k,  agent介紹呢間,只需$7.5k,  佢話都好多學生同tour搭,不過我聽個名,好似唔系幾放心,你地有無聽過or搭過 ?

引用:請問有無仔仔女女座過卡塔爾航空去brimingh

原帖由 AS-Ma-Ma 於 16-04-26 發表
請問有無仔仔女女座過卡塔爾航空去brimingham  ? 經多哈轉機。
而家座開EK, 不過9 月同12 月D飛貴,要$11.5 ...
未搭過,但聽過有家長搭。卡塔爾「並不是」2015年度全球二十大安全航空公司之一!

引用:Quote:原帖由+亮燈+於+16-03-02+發表阿細就

原帖由 英子 於 16-03-02 發表
其實係咪一年返來3次,都應該$4XXXX ?
英子,我一年來回四次,最貴嗰次都係 $ 7118,  四我遲左買,但不是直航,坐  EK 、芬蘭、漢沙、瑞士、維珍 ( book 左,未坐)
小朋友話好過 CX , 佢幾鍾意

引用:Quote:原帖由+英子+於+16-03-02+發表其實係

原帖由 skate 於 16-04-26 發表
英子,我一年來回四次,最貴嗰次都係 $ 7118,  四我遲左買,但不是直航,坐  EK 、芬蘭、漢沙、瑞士、維珍  ...
Good ! 麻煩可以PM agent給我嗎?

引用:Quote:原帖由+英子+於+16-03-02+發表其實係

英子,我一年來回四次,最貴嗰次都係 $ 7118,  四我遲左買,但不是直航,坐  EK 、芬蘭、漢沙、瑞士、維珍  ...
暫時買咗三張機票已經用咗$3xxxx ,還有一張復活節假期機票未買,所以應該都過$4xxxx

EIKO

Mar2017 to London Apr2017 to Hk, Finnar airline $5000+

可比你的agent我 check check價嗎 ?

回覆:機票幾錢

家長們,我沒用 agent , 只在網上買倒頭飛

回覆 Mapleac 的帖子

Yes!!!

scso 發表於 16-4-27 08:37
Mar2017 to London Apr2017 to Hk, Finnar airline $5000+
剛上sky scanner check, 2017 Easter 張直航飛要HKD97xx,點解仲貴過我張2016 xmas 飛?個張只買了HKD87xx!

回覆 DKmum 的帖子

機票一向是海鮮價,所以要常check住,見個價差不多就要快買

引用:回覆+DKmum+的帖子 機票一向是海鮮價,所

原帖由 scso 於 16-05-01 發表
回覆 DKmum 的帖子

機票一向是海鮮價,所以要常check住,見個價差不多就要快買 ...
Yes! 我見直航$8、9千就買,跟住吾check 㗎啦!而家等緊Virgin 出埋2017 Easter 價錢。我地d學校假期永遠排吾到靚價!

‹ 上一主題|下一主題