用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 機票幾錢
樓主: AS-Ma-Ma
go

機票幾錢   [複製鏈接]

亮燈 發表於 16-3-2 20:07
我未試過,但以我所之,去到機場check in時,就會有職員帶孩子去一間專俾UM用既房等上機,到目的地時,就會 ...
原来BA ALREADY取消這服務、「The British Airways Skyflyer Solo service (unaccompanied minor service) is closing and will no longer be available on British Airways operated flights.」
我個女是12歳、我就覚得自己一個搭、好似不安全、、、、吾知点解BA会取消?
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

引用:Quote:亮燈+發表於+16-3-2+20:07+我未試過

原帖由 Mighty 於 16-03-03 發表
原来BA ALREADY取消這服務、「The British Airways Skyflyer Solo service (unaccompanied minor service) ...
咁大鑊!因我之前都諗住要UM,好彩依家搵到有同校家長肯帶阿細一齊過去。

Mighty  So lucky!!  發表於 16-3-3 12:49

請問BK有無人用過gotogate agency (thro skyscanner.com) 買机票?我見佢比直接向航空公司訂平2-3仟港幣,唔知安唔安全呢!?

引用:請問BK有無人用過gotogate+agency+(thro+sk

原帖由 dorame 於 16-03-09 發表
請問BK有無人用過gotogate agency (thro skyscanner.com) 買机票?我見佢比直接向航空公司訂平2-3仟港幣,唔 ...
skyscanner search,gotogate係比較平(我未BO0k過),如貴一佰蚊有expedia,我會expedia(我B00K過,暫時問题不大又有電話問),當然, 都唔排除下次試下gotogate(無選擇下)

dorame  謝謝! 但expedia 唔指貴一百, 係貴千多二千。ecpedia 有電話問,gotogate就無。  發表於 16-3-11 14:02

引用:Quote:原帖由+dorame+於+16-03-09+發表請問

原帖由 hennyyoyo 於 16-03-11 發表
skyscanner search,gotogate係比較平(我未BO0k過),如貴一佰蚊有expedia,我會expedia(我B00K過,暫時問题不 ...
差千幾又唔會考慮expedia,如果你細路唔係第一年去讀書又係高年班,我先會考慮,因有問題都識同人溝通少少。另外買呢類型機票,唔轉日期就問題無咁大,因為改日期要同Agent溝通而不是航空公司。所先我先咁諗,有問題可用廣東話同expedia講(我英文麻麻地),而不用lDD打去外國公司問。

回覆 英子 的帖子

唔一定,睇您坐乜airline, 我就3萬內,全不是學生票,阿哥第3年啦,之前無改過機票,今年暑假個張就煩死我,要改機票,原本6千幾坐Virgin, 改要補多7千連手續費,我未改因為佢都未確定日子!其實唔改日子,我平均8千1個來回,2萬5就可以ok1年機票!

hennyyoyo 發表於 16-3-11 12:45
skyscanner search,gotogate係比較平(我未BO0k過),如貴一佰蚊有expedia,我會expedia(我B00K過,暫時問题不 ...
我book左 gotogate 2016 xmas 個程機票,好平,如無記錯大概$87xx

引用:回覆+英子+的帖子 唔一定,睇您坐乜airlin

原帖由 Taimum 於 16-03-12 發表
回覆 英子 的帖子

唔一定,睇您坐乜airline, 我就3萬內,全不是學生票,阿哥第3年啦,之前無改過機票,今 ...
我so far 都冇改過機票。每次來回直航8、9千或以下我就book.
上次二月返英程機好驚險!我原來憨居居book 錯日子!臨上機個下午先發現!即刻改要比£250! 不過有位都算不幸中嘅大幸!😅

回覆:機票幾錢

https://www.facebook.com/thekentishwife/

咁快book聖誕,自己剛定7月去玩幾天同孩子回來,QR不是直航要一萬元

因要和孩子同機回來就貴好多,不同機就平好多如asiana包稅共5500元

引用:Quote:hennyyoyo+發表於+16-3-11+12:45+sky

原帖由 DKmum 於 16-03-12 發表
我book左 gotogate 2016 xmas 個程機票,好平,如無記錯大概$87xx
咁我可以有人陪放心啲book

回覆 DKmum 的帖子

坐边間airline?

引用:回覆+DKmum+的帖子 坐边間airline?

原帖由 Taimum 於 16-03-13 發表

坐边間airline?
BA直航!

你子女2016 xmas 返港的日子一定係早過12/12,否則直航一定不可平過萬一港幣。

引用:回覆+DKmum+的帖子 你子女2016+xmas+返港

原帖由 dorame 於 16-03-14 發表

你子女2016 xmas 返港的日子一定係早過12/12,否則直航一定不可平過萬一港幣。
对,佢9/12term break, 可能平d!

請教大家,你們買倒頭机的聖誕机票在以往的經驗,買机票在近聖誕前貴定係早到現在買定會貴d呢?謝謝!

我剛check12/17直航Virgin要$11000幾!

引用:回覆+DKmum+的帖子 我剛check12/17直航Vir

原帖由 Taimum 於 16-03-15 發表

我剛check12/17直航Virgin要$11000幾!
未連稅?

買咗聖誕BA直航(倒頭机)連税$10,775,問過CX要$14XXX。所以買咗BA
‹ 上一主題|下一主題