用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘迦南幼稚園算唔算名幼?
樓主: yukichoi0201
go

九龍塘迦南幼稚園算唔算名幼? [複製鏈接]

......!

ccw0732 發表於 16-10-5 15:30
......!

https://www.facebook.com/pages/%E8%BF%A6%E5%8D%97%E5%B9%BC%E7%A8%9A%E5%9C%92%E9%BB%83%E5%9F ...

就呢件事,我覺得你有問題多啲,你冇小朋友讀迦南,人地唔賣畢業袍俾你係合情合理

反之你不停收集不同學校嘅校服(睇你舊post就知),你有問題多啲

回覆 yypochacco 的帖子

請問知不知道今年學校加入幼稚園註冊證計劃,咁課程會一樣深?定好似有學卷學校嗰啲淺?

回覆 MarcusMaC9 的帖子

迦南一直不教phonics架?

littleseahorse 發表於 16-10-6 18:45
回覆 MarcusMaC9 的帖子

迦南一直不教phonics架?

出年全部加入資助計劃唔清楚會否好大改變。另家陣有同無學卷都係有phonics 的。

引用:Quote:dubd168+發表於+16-9-28+00:23+老師

原帖由 omoinoyukue 於 16-10-05 發表
通常評估係邊個月做?
如果到時12月尾先通知話唔收,然後先搵學校咪好急?
評估每個月都有,基本上跟到進度都會直升的,除非真係好差啦,或者有d家長都會選另一間讀,所以學校都會有位的

引用:回覆+yypochacco+的帖子 請問知不知道今年

原帖由 littleseahorse 於 16-10-06 發表
回覆 yypochacco 的帖子

請問知不知道今年學校加入幼稚園註冊證計劃,咁課程會一樣深?定好似有學卷學校嗰 ...
我小朋友讀開冇學卷,我都擔心下年會淺咗好多,但老師話迦南現在有學卷的都唔淺,一向偏深,而且都會有net,但我估可能net的上課節數會調整,冇而家咁多

dubd168 發表於 16-10-7 10:20
我小朋友讀開冇學卷,我都擔心下年會淺咗好多,但老師話迦南現在有學卷的都唔淺,一向偏深,而且都會有net ...
無學劵一個禮拜有幾多堂net?

引用:Quote:dubd168+發表於+16-10-7+10:20+我小

原帖由 omoinoyukue 於 16-10-11 發表
無學劵一個禮拜有幾多堂net?
全日班就每日都有英文同普通話net。半日班就一星期4日英文,2日普通話

金巴倫道一星期有5日 net teacher 堂

引用:好幾年前,有位會員形容迦南為大家樂,當時

原帖由 小曳人 於 15-09-24 發表
好幾年前,有位會員形容迦南為大家樂,當時引起熱烈討論..
但我覺得好貼切,好多人識嘅一間學校,好多分校 ...
睇黎你唔係平民wo?
每間學校都有佢特色!而且小朋友讀名校又唔代表佢一定叻,最緊要岩人地小朋友讀咪得囉!就算村校我都唔覺得有咩問題!讀名校小朋友就叻d咩!好搞笑

醒目開學勳章 貢獻勳章

Loveucpy 發表於 16-10-12 20:45
睇黎你唔係平民wo?
每間學校都有佢特色!而且小朋友讀名校又唔代表佢一定叻,最緊要岩人地小朋友讀咪得囉! ...

我有話讀名校叻D咩?!點搞笑?
好多人覺得迦南係名校呀!你係咪誤會咗?
恐龍家

有d老師都話迦南N班!所以好多讀迦南N班都考到好好的K1!
‹ 上一主題|下一主題