用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 大角咀天主教小學vs荃灣思源
樓主: aangell
go

大角咀天主教小學vs荃灣思源 [複製鏈接]

引用:Quote:bbalau+發表於+15-9-24+15:55+何解?

原帖由 hkpapa852 於 15-09-24 發表
唔好意思, 你想問乜?
祖天好嗎?升中不俗,但得入超勁林䕶和荃官不多。

bbalau 發表於 15-9-24 16:52
祖天好嗎?升中不俗,但得入超勁林䕶和荃官不多。
林䕶同荃官, 本身大把聯繫小學既學生爭, 街外人真係唔易爭到位

唔好睇小善德同蕭明, 雖然無咁出色, 但絶對係B1中游.
另外, 安柱其實好利害, 名氣或許不及林護, 但入U率可能仲高過林護
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:bbalau+發表於+15-9-24+16:52+祖天好

林䕶同荃官, 本身大把聯繫小學既學生爭, 街外人真係唔易爭到位

唔好睇小善德同蕭明, 雖然無咁出色, 但絶對 ...
祖天校舍是我讀小學年代的校舍類型,比較舊。

引用:Quote:bbalau+發表於+15-9-24+16:52+祖天好

唔好睇小善德同蕭明, 雖然無咁出色, 但絶對 ...
安柱雖然唔錯,但同林護有距離呢!因各校公佈入U率不能直接比較,所以只好用dse成績比較。
林護2014年dse主科成績4或以上為:中71%、英86%、數82%、通識75%。 安柱: 中63%、英70%、數80%、通識56%。明顯林護好好多啦

晴晴小B 發表於 15-9-24 18:24

安柱雖然唔錯,但同林護有距離呢!因各校公佈入U率不能直接比較,所以只好用dse成績比較。
林護2014年dse主 ...

你將林護棒到天咁高,連成個油尖旺的津校都不外如是。。。咁區區一間
安柱,當然不成氣侯啦,right?!  

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

引用:Quote:晴晴小B+發表於+15-9-24+18:24+安柱

原帖由 奥脫福 於 15-09-24 發表
你將林護棒到天咁高,連成個油尖旺的津校都不外如是。。。咁區區一間
安柱,當然不成氣侯啦,right ...
睇數據姐,鄧顯仲勁

‹ 上一主題|下一主題