用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會仁立小學 仁立定仁紀易入d?
go

仁立定仁紀易入d? [複製鏈接]

大家覺得仁立定仁紀易入d 呢? 仁立學術派位好d, 仁紀校舍靚d, 真係好難揀!

1    0    0    0

回覆:ArieBaby 的帖子

你放學去兩間學校睇下,你會發現仁紀會較仁立多好多新移民家庭既小朋友,即係新移民走哂去抽仁紀,咁你話抽邊間機會大啲

引用:你放學去兩間學校睇下,你會發現仁紀會較仁

原帖由 晴晴小B 於 15-09-20 發表
你放學去兩間學校睇下,你會發現仁紀會較仁立多好多新移民家庭既小朋友,即係新移民走哂去抽仁紀,咁你話抽 ...
下? 唔明woo, 咁係咪所以仁紀多細佬妹所以世襲生多d?

回覆:仁立定仁紀易入d

係啦。。。2O分5知抽边間好

引用:你放學去兩間學校睇下,你會發現仁紀會較仁

你放學去兩間學校睇下,你會發現仁紀會較仁立多好多新移民家庭既小朋友,即係新移民走哂去抽仁紀,咁你話抽 ...
我見上年仁紀收突晒,拎晒d大抽位。。。。

回覆:mic2006 的帖子

世襲位呢啲無得計,前年仁立都用多左要係統一派位度扣,年年唔同無得講。其實我之前意思係話啲大媽唔會理會自己個細路跟唔跟得上學校課程,總之就走哂去抽雙仁,不過似乎兩間仁立佢哋較喜歡仁紀,可能因為仁紀有個又大又新既校舍,導致仁紀比仁立出現較多新移民學生。如果呢個推斷成立,即係統一派位抽中仁立既機會可能比仁紀大小小

引用:世襲位呢啲無得計,前年仁立都用多左要係統

世襲位呢啲無得計,前年仁立都用多左要係統一派位度扣,年年唔同無得講。其實我之前意思係話啲大媽唔會理會 ...
明白…… 咁又要諗埋111既策略, 如果係就要3條一揀同一間…… 如果多新移民, 唔怪得仁紀唔駛普教中都得!

但仁紀要3條1

引用:但仁紀要3條1 +

原帖由 mic2006 於 15-09-20 發表
但仁紀要3條1
仁立簡介會都話要, 但有jm話之前都唔駛,總之係叻既就會in

引用:Quote:原帖由+mic2006+於+15-09-20+發表但

原帖由 ArieBaby 於 15-09-20 發表
仁立簡介會都話要, 但有jm話之前都唔駛,總之係叻既就會in
講緊係2間都係

仁立今年換左新校長,唔知政策有冇變。以前舊校長是不需要111的

今日交form大日子,你哋既決定…………………………係?

mic2006 發表於 15-9-20 20:59
我見上年仁紀收突晒,拎晒d大抽位。。。。
如果睇呢個的話, 仁記收突o左 18 個左右? (自行分配 75 vs 統一派位 57)
http://www.schooland.hk/post/p1a2015

引用:仁立今年換左新校長,唔知政策有冇變。以前

原帖由 晴晴小B 於 15-09-21 發表
仁立今年換左新校長,唔知政策有冇變。以前舊校長是不需要111的
唔使111。最好讀荊x堂幼稚園。收既機會超高。不過係之前既舊校長。

引用:Quote:mic2006+發表於+15-9-20+20:59+我見

原帖由 mamawwong13 於 15-09-24 發表
如果睇呢個的話, 仁記收突o左 18 個左右? (自行分配 75 vs 統一派位 57)
http://www.schooland.hk/post/p1a ...
年年世襲生人數不同,唔好信hkschooland啲數據,睇教育局之後公佈。

‹ 上一主題|下一主題