用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 填自行表問題
樓主: chaichai28
go

填自行表問題 [複製鏈接]

回覆:填自行表問題

見這裡傾開地址證明就膽粗粗請教一下,懇請各位賜教。
是這樣的:我小朋友該在2017年9月入讀小學,而我們亦於2017年中搬入新屋(現為樓花),在長沙灣區。我們現在住黃大仙,聽過一些講座,我們的情況一點尷尬,因為沒有住址證明,所以去長沙灣那邊的小學遞表格,甚至搞珠就不能,有想過找間劏房要過地址算了,甚至搬埋過去,但樓花下月要開始供,若果再找間三房住,租應該很貴吧!更何況小朋友在現居附近返幼稚園,真不想他長途跋涉去返學。
大家有無意見給我,謝謝。

其實最簡單係去民政事務處做宣誓, 即做即有又免費

醒目開學勳章 貢獻勳章

引用:見這裡傾開地址證明就膽粗粗請教一下,懇請

原帖由 besmart 於 15-09-20 發表
見這裡傾開地址證明就膽粗粗請教一下,懇請各位賜教。
是這樣的:我小朋友該在2017年9月入讀小學,而我們亦 ...
買賣合約,甚至臨時買賣合約

恐龍家

回覆:chaichai28 的帖子

乜到時係電話通知咩?

引用:Quote:原帖由+besmart+於+15-09-20+發表見

醒目開學勳章 貢獻勳章

moviemovie 發表於 15-9-21 02:39
你講真?佢個case似乎唔符合申請時係住緊該單位既要求喎!

我知道,响1月交大抽獎時,可以去edb交打咗厘印嘅合約
如果呢轉唔得,咁樓主可以交現時居住地址,過幾個月再交買賣合約囉

恐龍家
‹ 上一主題|下一主題