用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: shel0208
go

2nd Interview [複製鏈接]

引用:其實我都好想知昨天in的時候,究竟有幾多小

原帖由 wymyvonne 於 15-09-20 發表
其實我都好想知昨天in的時候,究竟有幾多小朋友坐得好定?

亞仔都係坐唔定😖😖😖
我個囡直情周圍走

回覆 plusplus 的帖子

謝謝你. 朋友話昨天都有問小朋友一些簡單的中英文問題,不知你們有沒有呢?

回覆:2nd Interview

小朋友今日來做咩?唔知
係學校會做咩?唔知

😱😱😱可以再見

回覆:bbkingdombb 的帖子

老師無問過阿仔問題,只係同我傾偈,我仔都係坐唔定同出位。佢平時唔會咁,唔知係咪感到緊張,所以做出反常行為

我也報了名,參加11月既interview,宜家已經覺得好緊張

The NET teacher asked my girl.... What is your favourite food, favourite fruit, favourite colour, and favourite animal. My girl all answer and favourite animal is zebra. Then he asked what is the colour of zebra. She answered black and white stripe too... Hope they happy with her performance.

冇問阿仔問題
但阿仔坐唔定
係枱面玩入边間課室的字條
隻腳仔踢到張枱發声
老師同佢打招呼又唔睬人
冇眼睇
老師問咗我哋大約十幾鐘
都答咗好多問題
每條同題我哋兩公婆都輪流答吓
有一條問期望阿仔將來成為点樣嘅人
我答完之後,個女老師點咗幾吓頭,好似好認同咁

但我覺得場面好搞笑
第一題問優点,我同老公sell緊阿仔平時好好,但个衰豬就坐唔定,又郁身郁勢,想返起个場面都好野笑

我都系202,個仔坐得好定,但NET問他問題他好似唔喺好明,不過全程都笑住.連寧頭話唔識都系笑笑口.男老師問我仔優點.我差d講唔出,講左距好愛家人,笑死我.老師叫我形容下.

引用:唔知今年有無人見校長呢,我見兩位老師,一

原帖由 plusplus 於 15-09-19 發表
唔知今年有無人見校長呢,我見兩位老師,一男一女
我地見左校長和一位Net,net問仔問題,校長都無咩問我地問題,反而同我地分享坐校車的見解,傾左好耐下,因為我地系最後一個...

位副校叫我形容吓個女的性格,我話佢好活潑,但當時佢坐响度郁都唔郁,位副校即是話都唔係呀!之後有問我個女响边度讀書,平時鍾意做乜。
到NET問,又係問最喜愛動物及顏色,我個女答Rabbit 同purple。之後就冇追問。 出來之後我同個女講,你應該答whole sentence. 跟住佢即時答番我in whole sentence.  比佢激死。:pity

引用:Quote:原帖由+plusplus+於+15-09-19+發表唔

原帖由 andrea22 於 15-09-21 發表
我地見左校長和一位Net,net問仔問題,校長都無咩問我地問題,反而同我地分享坐校車的見解,傾左好耐下,因 ...
請問最後見即幾點?你係校長室見定課室見?

回覆:plusplus 的帖子

201,鄭安娜校長。大概12:55左右。應該吾會去校長室見吧?

引用:201,鄭安娜校長。大概12:55左右。應該吾會

原帖由 andrea22 於 15-09-21 發表
201,鄭安娜校長。大概12:55左右。應該吾會去校長室見吧?
謝謝!即學校安排了6間課室面試,我在3樓面試

當見5個鐘(有人下午in嗎?),每間房一小時見6個,即共180個,收30個,即約5-6個小朋友爭一位,算激烈嗎?一般sec in 收的比例都差不多嗎?

點解,收30個人禁少?唔係收60人嗎?
TKS.

0909MAMI 發表於 15-9-22 10:25
點解,收30個人禁少?唔係收60人嗎?
TKS.
因為11月仲有第二輪嘛, 所以留返部份位第二輪收人.

其實會唔會被安排見校長或副校長既係大機會d呢?定係當日老師純係睇次序,邊度無人就安排邊間呢?

回覆:chanwendy 的帖子

第一輪那麼早報,即都很有誠意讀,如果表現又好,為什麼不收多D呀?

引用:其實會唔會被安排見校長或副校長既係大機會

原帖由 siusiufun2010 於 15-09-22 發表
其實會唔會被安排見校長或副校長既係大機會d呢?定係當日老師純係睇次序,邊度無人就安排邊間呢?

...
其實我都擔心係咁,我係3樓見咁會唔會無機會!我覺得房間是一早安排的,因我見到老師桌上有我仔的申請表。

引用:第一輪那麼早報,即都很有誠意讀,如果表現

原帖由 wymyvonne 於 15-09-22 發表
第一輪那麼早報,即都很有誠意讀,如果表現又好,為什麼不收多D呀?
贊成!我都希望會收多啲!

‹ 上一主題|下一主題